Rådgivning till företag

Att driva företag är en resa kantad med återkommande utmaningar. Med Sinfs företagsrådgivare vid din sida blir ditt företagande enklare. Arbetsrätt, affärsjuridik eller affärsutveckling – vi finns alltid till hands för att bistå med juridisk rådgivning till företaget. Personlig och pålitlig rådgivning som gynnar din affär.

Arbetsrätt

Behöver ni hjälp med att lösa en intern konflikt? Vi ger juridisk rådgivning för företag som värnar om förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare. Våra jurister är vana förhandlare i frågor som rör arbetsrätt och kollektivavtal. Att undvika onödiga konflikter är lika med att spara tid och pengar.

Kollektivavtal

Ett medlemskap i Sinf innebär inte att man automatiskt omfattas av ett kollektivavtal. Som medlem i Sinf har du möjlighet att teckna avtal med IF Metall, Livs, Ledarna eller Unionen. Sinf har egna kollektivavtal med If Metall, Livs och Ledarna och skriver hängavtal med Unionen.

Affärsjuridik

Tvister, avtal, varumärkesskydd – komplicerade områden som ofta kräver professionell juridisk rådgivning när de egna ekonomiska intressena ska skyddas. Med erfarenhet från mer än 20 branscher har vi stenkoll på ditt företags rättigheter och skyldigheter i förhållande till omvärlden.

Affärsutveckling

Är ni rustade för att klara av ett modernt företagsklimat? Staka ut rätt kurs med Sinf. Vi hjälper er att konkretisera företagets ambitioner, forma affärsmodellen och förvandla förändring till en möjlighet snarare än ett hinder.

Generationsskifte

Är ni förberedda inför ett kommande generationsskifte? Sinf hjälper er med kartläggning och analys, handledning under övertagandet och familjeråd vid ägarskiften inom familjen.

Webbinarier

Under mina sidor har vi samlat en gedigen utbildningsbank med alla våra webbinarier. Ägarskiftesfrågor, hur hanterar jag en anställd som missköter sitt arbete, vad innebär egentligen GDPR och hur fungerar det i praktiken, hur undviker jag höga sanktionsavgifter – är några av de många webbinarierna du kan se i efterhand när du har möjlighet.

Föreläsningar

Sinfs VD Sanna Arnfjorden Wadström erbjuder ett antal föreläsningar inom olika områden, bland annat inom ägar- och generationsskifte, digitalisering och entreprenörskap.

Förmånserbjudanden

Som medlem i Sinf har du tillgång till en mängd avtal som går att nyttja både i företaget och privat. Logga in på dina medlemssidor för att komma åt de olika avtalskoderna.

Sedan år 1941

Åtta decennier av lyckade kundrelationer

En del har minst sagt hänt sedan Svensk Industriförening, Sinf, bildades av en grupp fabrikörer i Jönköping 1941. Det som då fungerade som ett välbehövt alternativ till dåvarande Svenska Arbetsgivareföreningen, SAF, räknas idag som en av Sveriges mest erfarna företags- och arbetsgivarorganisationer för tjänsteföretag och industriföretag.

Hur har vi lyckats vara verksamma under så lång tid? Genom att följa samma råd som vi ständigt ger våra kunder – agera i framkant och var före din tid.

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk