Sanna Arnfjorden Wadström

Sinf vd har ordet: Nu tar jag era frågor till Almedalen

Hej,

Många av er har stora problem med kompetensbristen och har haft stora utmaningar med materialbrist, leveransproblem, likviditetsbrist och höga elpriser. Snart är det dags för Almedalen dit vi åker för att påverka i de frågor som du och ni har förmedlat är så viktiga. Jag kommer att ha samtal med en rad beslutsfattare, dessutom hålla föredrag utifrån de siffror du och ni delat via Underleverantörsbarometen och Sinfenkäten. Det är nu stora omställningar för företagen.

Detta och mycket mer kommer vi att diskutera i panelsamtalet den 30 juni kl. 13.00. Du är varmt välkommen!

Så kom det då till slut, det efterlängtade elstödet – sista dagen att söka är den 25 september. Det finns just nu 30 miljarder över i stödet så var noga med att söka. Det kommer en ny vinter så förbered er genom att se över eltjuvar i er anläggning och sänk på så sätt elförbrukningen.

Under senare tid har det varit möte i styrelsen för Sveriges Allmänna Utrikeshandelsförening (SAU) med deltagare från regeringskansliet och näringslivet. Vi pratade om regeringens nya strategi för utrikeshandel, att många företag återvänder hem till Sverige, fortsatt stort fokus på hållbarhet, hållbara affärsmodeller och cirkulär ekonomi samt att Sverige ligger i topp med innovationer – viktigt att hänga på. Jag lyfte den stora vikten av betaltider, stora omställningar gör att företagen behöver kapital.

Här om dagen hade jag också ett långt möte med Maud Olofsson. Vi pratade mycket om att det behövs större fokus på företagarna, behovet av sänkta arbetsgivaravgifter, vikten av att komma till rätta med betaltider och utmaningarna med storbolagen i det, nya LAS och de omställningar som följer samt Sinfs viktiga roll att stötta de små och medelstora företagen på svensk arbetsmarknad.

Snart kommer nästa underleverantörsbarometer och dessutom Sinfenkäten. Båda är otroligt viktiga eftersom vårt arbete bygger på de uppgifter du och ni lämnar. Vi är tacksamma för att ni ger oss så viktig inblick i er verklighet, och därmed också signaler om vilka frågor vi skall fokusera på och hjälpa er med.

Slutligen hoppas jag att ni får möjlighet att njuta av en härlig sommarledighet med värme, sol och avkoppling.

Ta väl hand om dig och er!
Bästa hälsningar
Sanna Arnfjorden Wadström

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk