korttidsarbete

Inför ansökan om stöd för korttidsarbete

Från och med imorgon den 7 april kan du ansöka om stöd för korttidsarbete via Tillväxtverket. Våra jurister på Sinf är i daglig kontakt med Tillväxtverket för att stödet ska bli det bästa möjliga för er. För smidigare hantering är det bra om du förbereder så mycket som möjligt innan du skickar in din ansökan.

Nu finns även flera verktyg som kan vara användbara för alla som kommer att söka stödet för korttidsarbete. Tillväxtverket har ett webbtest som kan ge en första indikation om man är berättigad stöd, ett beräkningsverktyg för att ta fram belopp och instruktionsfilmer för att fylla i ansökan. Allt för att det ska bli så enkelt som möjligt för er företagare på tisdag när ansökan öppnar.

Se till att din ansökan är korrekt

Tillväxtverket har förstärkt kapaciteten i alla system och räknar med att allt ska fungera, men vill betona vikten av att alla inte går in och söker samtidigt. De uppmanar företag att ladda ner beräkningshjälpen på deras hemsida och börja fylla i frågorna och tänka på att det görs rätt. Det viktigaste för en snabb handläggning är inte att vara snabb med att få in sin ansökan, utan att göra den helt korrekt. Felaktigt ifyllda ansökningar kommer att ha längre hanteringstid.

Om du har möjlighet att vänta en dag eller mer med att skicka in din ansökan så vinner många på det. Pengarna kommer inte att ta slut. Om systemen går ned på grund av för hög belastning blir alla förlorare.

När kommer beslut om utbetalning?

Tillväxtverket kommer att meddela ett preliminärt beslut varefter utbetalning görs. Efter tre månader utförs kontroller och avstämningar inför ett fast beslut, när beslut kan börja lämnas vet man inte ännu.

I eftermiddag kommer ytterligare teknisk information att komma ut på Tillväxtverkets hemsida. Tillväxtverkets personal kommer att vara tillgängliga under påskhelgen för att besvara företagens frågor.

Informationsunderlag från Tillväxtverket om korttidsarbete
Vanliga frågor om korttidsarbete

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk