Jennie Nilsson chefsjurist Sinf

Årets viktigaste hållbarhetskonferens för företagare

Sinf arrangerar hub för A Sustainable Tomorrow. Vi frågar Sinfs chefsjurist Jennie Nilsson om varför hon tycker AST-konferensen är viktig för företagen och så intensivt uppmuntrar alla att anmäla sig.

Varför har Sinf valt att stå hubarrangör i år?

Jennie svarar: Genom att arrangera huben ger vi våra medlemmar möjlighet att kunna delta på årets viktigaste hållbarhetsevent för företag och det är enbart genom en hub som man kan se konferensen. Huben arrangeras på SPACE där Sinf livesänder konferensen på stora skärmar inför obegränsat antal tittare. Sen vill vi göra en trevlig och spännande dag för alla som kommer och vi har även bjudit in andra experter för samtal. Lunch och eftermiddagsmingel ingår. Det blir en händelserik dag.

Varför är AST-konferensen så viktigt?

Jennie svarar: För att möta de miljöutmaningar som människan och samhället står inför skärps reglerna för företagaren allt hastigare (läs mer). Nya krav och lagar är redan här och många fler är på väg och det gäller för företagen att förbereda både sig och verksamheten på vad som kommer. Det handlar inte bara om nya regler utan många företagare måste ändra hela sitt mindset, sin affärsplan och få ut det nya ända ut i sin verksamhet. Regler kommer tvinga företagen till miljövänligare alternativ, kunder kommer ställa högre krav och kompetent personal kommer mer medvetet att välja attraktiva arbetsgivare som följer med i utvecklingen. Under konferensen belyses detta tillsammans med framtidsspaningar.

Vad får jag som företagare ut av detta?

Jennie svarar: Hållbara företag är konkurrenskraftiga företag. För att följa utvecklingen behöver man börja med att omvärldsbevaka det som sker omkring oss och på så vis få idéer och se konkurrensfördelarna i den egna verksamheten. Nästa steg är att agera på det och aktivt arbeta framåt och för det behövs kunskaper och verktyg. AST- konferenser ger därmed företagen nycklarna framåt. Det är därför detta är en så viktig tillställning men också en stor inspirationsdag för företagen. När man en gång deltagit på en AST-konferens så kommer man inte vilja missa det igen.

Konferensen pågår mellan 9.00-13.00 och innehåller talare och intervjuer med framgångsrika entreprenörer, kända samhällsdebattörer och experter såsom Johan Rockström, Märtha Rehnberg och Fredrik Reinfeldt. Läs agenda för AST här.
Efter konferensen serveras lunch och dagen avsluta med ett mingel efter Sinfs agenda. Läs mer om Sinfs agenda och gästtalare i anmälan.

Till anmälan

Sinfs jurister finns på plats och svarar på frågor inom affärsjuridik, affärsutveckling och positivt företagande.

Varmt välkomna till denna inspirationsdag.

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk