För Elmia Subcontractor finns inget annat alternativ än 100% leveranssäkerhet!

För Elmia Subcontractor finns inget annat alternativ än 100% leveranssäkerhet!

Elmia Subcontractor är norra Europas ledande mässa för den tillverkande industrins leverantörer och deras kunder. Sinf som samarbetspartner till Elmia Subcontractor har fått ta del av vad som händer bakom mässkulisserna. Karla Eklund, projektledare för Elmia Subcontrator, delar med sig av sina erfarenheter från sina 26 år som mässarrangör.

Hej Karla

Hur känns det, nu är det bara sex veckor kvar till mässan?
Hösten är alltid intensiv! För mässor finns inga andra alternativ än 100% leveranssäkerhet och allt måste vara klart till 13e november.

Vad ser du mest fram emot under mässdagarna?
Att se alla förberedelser falla på plats och att utställare och besökare uppskattar hela eventet.

Är det något som sticker ut i årets program?
En av årets nyheter är matchmakingen Ignite som kopplar ihop etablerade leverantörsföretag med startups. Vi ser allt fler exempel på den typen av samarbete för att driva på utveckling och det är kul att vi kan erbjuda leverantörsledet en tjänst som ofta bara utnyttjas av stora företag.

Hur många år har du jobbat på Elmia?
Jag har varit på Elmia sedan 1992 och jobbat med flera olika mässor, 2013 tog jag över som projektledare för Elmia Subcontractor.

Vad är det som driver dig som projektledare och mässarrangör?
För att trivas i rollen som projektledare av mässa måste man känna ett stort engagemang för branschen som mässan handlar om. Att Elmia Subcontractor har en viktig funktion som samlat språkrör för leverantörer från många olika branscher är något som sporrar mig att hela tiden se möjligheter och vilja vara del i en positiv utveckling av industrin.

Vart fyller du på med inspiration?
Tillverkningsindustrin är fascinerande med så många drivna personer och företag som envist jobbar för att förbättra och utveckla, min inspiration kommer från att prata med folk i branschen.

Vad händer bakom kulisserna som vi besökare aldrig ser?
Mässan är lite som toppen av ett isberg av förberedelser och planering, vi är ett helt team som jobbar året om med att leverera fyra givande dagar i november.

Dina tre bästa tips till mässutställaren?

  • Bjud in till DIN monter. Mässan jobbar stenhårt för att få besökare till mässan, men som utställare måste man aktivt bjuda in besökare/kunder till sin monter. Bjud in på alla sätt du kan!
  • Passa på att också gå på mässan och fastna inte bara i den egna montern. Mycket affärer görs faktiskt utställare emellan och det finns ju massor av inspiration och kunskap att hämta på alla mässans aktiviteter som även är värdefullt för utställarna.
  • Glöm inte uppföljning efter mässan. När man kommer tillbaka till kontoret är det lätt att fastna i mailen som lagts på hög under mässveckan och tappa fokus på uppföljning av alla kontakter som knöts på mässan.

Dina tre bästa tips till mässdeltagare?

  • Planera besöket! Ska man avverka fyra hallar och 1200 utställare på en dag så gäller det att ha koll på vilka utställare och programpunkter som man inte vill missa.
  • Var öppen för oväntad inspiration. Utställarna levererar ofta till många olika branscher och sitter på spännande lösningar
  • Besök mässan på första eller sista dagen, då är det lite lugnare i gångarna och utställarna kommer ha mer tid att prata.

 

Elmia Subcontractor pågår 13-16 november 2018

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk