Tyskland sträcker ut handen – vill du vara med?

Följ med Sinf, Elmia och Tysk-Svenska Handelskammarens gemensamma storsatsning på Tyskland. En möjlighet till både gräddfil och lönndörrar in på en glödhet marknad som säger rakt ut att de behöver svenskarnas hjälp.

Tysklands Industri 4.0 är en ambitiös satsning. En stor utmaning för de tyska företagen. Nu sträcker de ut handen mot de svenska underleverantörerna för att klara målen. Den svenska entreprenörsandan och kreativiteten står högt i kurs hos de tyska företagen och svenskarna är kända för att vara lösningsorienterade och utan hierarkier. Vi är praktiska, enkla och vi levererar.

När Tysk-Svenska Handelskammaren tydligt deklarerade de tyska företagens önskan om samarbete under Elmia Subcontractors Exportdag 2015 föddes idén om en gemensam satsning mellan oss i Sinf, Elmia och Handelskammaren.

Ett sätt att våga ta sig till andra marknader är att lära sig mer om dem. Därför har vi satt ihop en trestegsraket som börjar med en besökarresa med guidad rundvandring på Hannover-mässan i vår och förhoppningsvis slutar i en svensk samlingsmonter på samma mässa 2017.
Däremellan jobbar Elmia Subcontractor hårt för att få tunga tyska inköpare till matchmakingen Subcontractor Connect i november.

Du behöver inte vara med i alla steg, men det finns stora vinster med att vara det. Den som är med tidigt skaffar sig ett försprång. Du har möjlighet att vara med och påverka efter dina egna intressen och i slutändan få ett bättre utslag för ditt företag. I ett tidigt skede brukar det också alltid vara fler som är nyfikna på andra sidan. Då kanske du har möjlighet till kontakter som du inte kan få längre fram.

Första steget, ett besök på Hannover-mässan 2016, handlar om att lära sig. Steg nummer två blir matchmaking på Elmia Subcontractor i november. Då är vi inne i något som börjar bli affär. Och är du sedan med och ställer ut på Hannover 2017 är du inne i ett affärsflöde.

Vi är medvetna om att detta är en stor satsning för företagen, både ekonomiskt och tidsmässigt. Men om svenska företag inte möter den utsträckta hand som nu kommer från Tyskland så kommer vi troligtvis att ha försatt våra chanser för en rätt lång tid framöver. Du måste våga försöka för att det ska bli något!

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk