Kurs i avtalsrätt

Extramöte med Tillväxtverket skjuts fram till 16 september

Tillväxtverket meddelar att avstämning 2 är framskjuten

Belastningen på Tillväxtverket har varit enorm sedan korttidspermitteringarna inleddes i våras. Över 82 000 ansökningar har kommit in varav 76 730 är beslutade. Permitteringarna berör ca 573 000 anställda och mer än 27, 6 miljarder kronor har beviljats i stöd.

Myndigheten tar fortfarande emot runt 4 000 ärendesamtal om dagen av en omfattande support och den första tre-månaders avstämningen har nu genomförts. Vid avstämning 2, som sker efter 6 månader, har företaget möjlighet att ansöka om förlängt stöd eller så blir den andra avstämningen en slutavstämning. Denna skjuts nu fram till 16 september p g a att myndigheten är överbelastad. Varje beslut måste hanteras korrekt och i enlighet med den tid som det krävs för att varje beslut ska uppfylla krav om rättssäkerhet, säger Tim Brook på Tillväxtverket.

Vi meddelar därmed efter vårt extramöte med Tillväxtverket att den andra planerade avstämningen skjuts fram men att inget företag kommer drabbas av detta. Samma svarstid för inkommande av uppgifter kommer att ges till företagen.

Inom några veckor kommer besked om stödförlängningar och regler för 2021.
Vi håller er uppdaterade hälsar Sinfs jurister Jennie Nilsson och Magnus Lindström.

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk