Stillastående verksamhet p.g.a din sjukdom

Stillastående verksamhet p.g.a din sjukdom

Enligt statistik går varannan småföretagare till jobbet fast de är sjuka. Detta leder ibland till svårare hälsoproblem längre fram och risk för företagets fortlevnad. Trots denna risk har bara 20 procent av småföretagare försäkrat sig själv och sina anställda jämfört med 73 procent av de större företagen.

Olyckan händer väl aldrig dig, men om den gör det har du ”råd” att vara borta från jobbet?

Det är vanligt att medlemmar hör av sig till våra försäkringsrådgivare på Säkra efter en olycka inträffat och i många av fallen saknas försäkring. Drabbas man av en svår olycka så kan det ta tid att komma tillbaka till yrkeslivet. Är du småföretagare är risken stor att du tvingas lägga ner din verksamhet. För att skydda företagets fortlevnad bör man teckna en Sjukavbrottsförsäkring som ersätter företagets fasta kostnader, löner till anställda m.m.

När det gäller sådant som innefattas i begreppet ”sjuk” så ingår inget i en vanlig företagsförsäkring. Som anställd har man ett visst skydd via Fora, men till små belopp och som VD/ägare har man oftast inget försäkringsskydd alls. Vår rekommendation är att gå igenom hela försäkringsskyddet för både dig och dina anställda.

Vad innebär då begreppet ”sjuk” inom försäkring?

Sjukavbrott Skyddar företagets fasta kostnader då försäkrad blir sjuk (viktig för småföretagare)
Sjukvård Ger snabb tillgång till vård så att sjukskrivning kortas av
Sjukförsäkring Skyddar din inkomst så att lönenivå behålls
Olycksfall
invaliditetsersättning
Ersätter kostnader vid olycksfall, ger även
Livförsäkring Engångsbelopp till efterlevande.

Tveka inte att höra av dig till vår försäkringsförmedlare Säkra om du har några frågor gällande personskydd eller vill ha hjälp att teckna rätt skydd för dig och din personal.

För mer information gå in på sinf.sakrast.se
Eller ta kontakt med våra försäkringsrådgivare på Säkra
Tel: 060-61 25 30
E-post: stenstaden@sakra.se

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk