Sanna_Arnfjorden_Wadström_vd_sinf_Rolf_Oscarsson_vd_Ekatech_Automation

Snabbfotat familjeföretag uppmärksammas

Sinfs vd Sanna Arnfjorden Wadström besökte Smålandsstenar och Ekatech Automation, som nyligen blivit utsedda till Gasellföretag av Dagens Industri. Under ledning av Rolf Oscarsson har Ekatech Automation gått från en blygsam start till en framstående aktör inom robotik och automation av pallproduktion i Europa. Nu är de en av mindre än 1 procent av Sveriges företag som fått utmärkelsen.

-Det är fantastiskt att se en så fin anläggning på automationssidan med så stor innovationskraft. Jag blir också glad när jag ser långsiktigheten som ju finns i ett familjeföretag som detta. Att man dessutom är snabbfotade är en bra kombination, sa Sanna Arnfjorden Wadström vid besöket på anläggningen.

Ekatech Automation grundades av Rolf Oscarsson, som byggde den första robotlösningen i ett uthus på familjegården för drygt 20 år sedan. Idag har han, med sina två söner Eric och David vid sin sida, utvecklat företaget till expertis inom automatiserade monteringsbanor för pallproduktion i hjärtat av Smålandsstenar. Eric och David, som båda anslöt sig till företaget 2017, har varit centrala i Ekatech Automation de senaste åren och är allt mer involverade i verksamheten. Eric har fokuserat på marknadssidan medan David har koncentrerat sig på produktion.

Rolf är stolt över att ha sina söner med i företaget och de har tillsammans med ett engagerat team av 15 medarbetare, skapat ett dynamisk och framåtblickande gäng. Med nya anställningar under året ser de en stor potential framåt och fortsätter utvecklingen.

Sinf har bidragit till Ekatech Automations resa, särskilt genom Sanna som har bistått företaget i strategiarbetet. Som arbetsgivarorganisation är stödet både på affärsutvecklingen och juridiska rådgivningen en tillgång. Under besöket uttryckte Sanna tilltro för Ekatech Automations potential.

Det familjebaserade engagemanget som startades av Rolf har skapat en företagskultur präglad av innovation. Det är Dagens Industri som utser Gasellföretagen. Det är en prestigefylld titel som bekräftar företagets snabba tillväxt de senaste åren. Gasellutmärkelsen bygger på en undersökning av företagets fyra senaste årsredovisningar. Mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven.

Ekatech Automation är väl rustat för att fortsätta sin tillväxtresa och sina långsiktiga mål inom industriell automation.
-Jag ser fram emot att följa deras resa. De är också en inspiration för företagen i regionen som vill utvecklas snabbfotat, avslutade Sanna Arnfjorden Wadström.

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk