Reflektioner från mina först 100 dagar på Sinf!

Vilken härlig känsla det är att få komma till en organisation som erbjuder rådgivning till mer än 1000 företag inom 25 branschorganisationer. Det är så kul att jobba i en organisation där alla verkligen brinner för att stötta våra medlemmar på bästa sätt.

Sinf har under det senaste året expanderat och stärkt upp organisationen med två kommunikatörer och fyra jurister vilket känns roligt. Nya branschorganisationer och ett ökat behov av juridisk rådgivning ligger till grund för expansionen. Som ny Vd på Sinf har det naturligtvis varit en start med högt tryck och många arbetsforum att sätta sig in i vilket är spännande.

En målbild som jag har är att skapa de bästa möjliga synergierna mellan Sinfs branschorganisationer och olika medlemsföretag. Det finns en efterfrågan i branscherna av att finna nya kreativa samarbeten och kanske helt nya affärsidéer.

Medlemsföretagen skapar bättre grund för konjunktursvängningar
Vad vi kunde se i Sinfs senaste underleverantörsbarometer var att fler företag vill fortsätta att expandera. De vill skapa bättre grund inför framtida konjunktursvängningar. Den här frågan är något som många av Sinfs branschorganisationerna arbetar hårt med. Branscherna vill synliggöra kompetensbehov och ge idéer på olika utbildningsinsatser.

Företagen vill bemöta kompetensbehovet både just nu och i morgon. Något som känns otroligt roligt, men också skrämmande. Hur ska företagen på bästa möjliga sätt hantera konjunktursvängningarna och samtidigt öka kompetensen för att bättre möta morgondagens konkurrens? Är det en ny säljare som ensam löser nya kunder? Eller finns det fler sätt som tillexempel att jobba aktivt med digital marknadsföring eller bredare samarbeten?

Sinfs samarbetspartners
Sinf har flera mycket tajta samarbetspartners som skapar bra möjligheter för våra medlemmar. På ett enklare sätt får vi tillgång till bra villkor. Som medlem hos Sinf kan du bland annat teckna förmånliga försäkringar, boka hotell och hyrbilar till ett rabatterat pris. Att arbeta nära våra samarbetspartners anser jag är viktigt. Av egen erfarenhet vet jag att det är en utmaning för mindre- och medelstora företag att få bra villkor. Tillsammans är vi starkare.

Engagerad styrelse
Till sist vill jag tacka Sinfs engagerade styrelse med lång erfarenhet från olika delar av industrin. Det är en ynnest att få arbeta med en aktiv styrelse, få återkoppling och inte minst bra visioner. Det gläder mig mycket och jag ser verkligen fram emot många spännande år framöver.

Joakim Norlén
VD för Svensk Industriförening, Sinf

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk