Nya tider - nya verktyg

Nya tider - nya verktyg

Nya tider – nya verktyg

Under våren 2020 ställdes vi alla inför en väldigt stor förändring. Allt fler började arbeta hemma och vissa företag tvingades in i en digitaliseringsresa som inte var planerad. Nu står vi här 8 månader senare och fysiska möten har förvandlats till digitala möten, den trevliga afterworken körs från soffan och morgonmötena när man vill visa något – då delar man skärm. Det som är det mest fantastiska i detta är hur snabbt vi har förändrat våra vanliga mönster och hur bra vi faktiskt är på det.

Det är dock inte lätt att veta vilka verktyg man ska använda sig av. Hur håller man uppe stämningen i en arbetsgrupp som arbetar på distans? Hur integrerar man lättast med varandra? Är det Teams, Zoom eller Google Hangouts vi ska använda oss av? Ja, det är väl egentligen efter tycke och smak. Här kommer dock några tips på hur ni kan få arbetsflödet och kommunikationen att fungera lite smidigare.

1. Videosamtal
Det finns jättemånga olika gratisversioner av detta, Zoom, Google Hangouts eller Teams skulle vi rekommendera. Det är alltid bra att ha flera uppföljningsmöten tillsammans med gruppen under veckans gång.

2. Kommunikationsverktyg.
Slack är ett kommunikationsverktyg som är gratis. I detta kan du skapa kanaler för exempelvis: Marknadsfrågor, supportärenden, Tips med mera. Ni kan även prata direkt med en person i en personlig kanal. Ni kan även göra vissa kanaler sekretessbelagda och enbart de som blir inbjudna till den kan se att kanalen existerar.

3. Uppföljningsverktyg.
Trello är en gratis tjänst där du lägger in aktiviteter eller delegerar och där kan du följa hela arbetsflödet. Arbeta hela teamet och lägg upp to-do lists som hela företaget kan följa.

4. SharePoint eller någon annan molnlösning
Det är alltid bra att ha en molnlösning, på så vis kan ni arbeta på distans och ha tillgång till alla viktiga dokument.

5. Svårt att få till en tid som passar alla?
Doodle är en bra tjänst där du kan lägga in datum och sedan skicka ut en inbjudan till berörda, som får svara på det datumet som passar bäst. Enkelt, smidigt och gratis!

Har ni några frågor eller vill ha tips? Hör av er till oss så hjälper vi er!

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk