Portrait,Of,An,Angry,,Grumpy,Senior,Business,Man,,Isolated,On

Lönsamt med pessimister, gnälliga och arga

Ett visst mått av pessimism, gnatighet och till och med ilska kan vara fördelaktigt. Vetenskaplig forskning visar att dessa känslor kan leda till bättre beslutsfattande, effektivare förhandlingar, högre löner och, överraskande nog, lyckligare äktenskap.

Enligt en studie, som publicerats i Personality and Social Psychology, förbättrar ilska analytisk bearbetning och resulterar i bättre beslut. Det finns också en annan studie i Journal of Applied Psychology som visar att sura, milt hotfulla förhandlare är de mest effektiva.

I an Institute for the Study of Labor framhålls det att självständigt arbetande pessimister tenderar att tjäna mer och ha lägre risk för misslyckanden jämfört med optimister. Detta kan bero på att optimism ofta kan hindra analytiskt tänkande.

Neurovetenskapen stöder dessa påståenden genom att visa hur irritation eller ilska aktiverar amygdala, vilket förbättrar motivation och kreativt tänkande. För att läsa mer, se den ursprungliga artikeln på Inc.com.

 

Sinf är en oberoende arbetsgivarorganisation som organiserar små och medelstora industri- och tjänsteföretag, med eller utan kollektivavtal. Om du inte är medlem och vill ha svar på fler frågor eller titta på juridikbanken – bli medlem!

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk