Kod för kortare betaltider – Nu behöver vi starta dialogen

Äntligen, det är bästa ordet att sammanfatta det idoga arbetet. Vi tillsammans med näringslivsorganisationerna  Almega, Fordonskomponentgruppen FKG, Företagarna och Svenska Teknik&Designföretagen har lyckats hitta en väg framåt för kortare betaltider. Arbetet har intensifierats sista halvåret med många möten inte minst med Näringsdepartementet. Att hitta en väg framåt har inte varit spikrak. När idé om en ny förening om betaltider föddes i januari i år föll flera bitar på plats. Föreningen för effektiva betaltransaktioner, skapar en bra bas för att utveckla betalkulturen i Sverige åt en mer positiv riktning.

För att Sveriges industriföretag ska fortsätta att växa behöver vi ett hållbart näringsliv. Långa betalningstider skapar likviditetsproblem för leverantörerna. De stora företagen utnyttjar ofta sin potential och ser till att förlänga betaltiderna vilket resulterar i att småföretagen får agera bank till storföretagen. För att de små företagen ska öka sin tillväxt behöver de också snabba återbetalningstider.

Nu när hemsidan är lanserad, och den kod som tagits fram är accepterad så är det vårt jobb att starta dialogen för att hålla 30 dagar. Koden för betaltider ligger till grund för en ny positiv betalkultur för Sveriges industriföretag, i synnerhet de små -och medelstora företagen. Läs mer på www.betaltider.se  

Hälsningar
Joakim Norlén

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk