SannaVolvo

Innovation Week och besök hos Volvo

Det är verkligen fullt ös nu. I veckan gick Innovation Week 2024 av stapeln i Södertälje med fullt fokus på nyheter, möjligheter som kan hjälpa er i alla de förändringar som sker på teknikområdet. Jag var inbjuden att dela resultatet av Underlevernatörsbarometern och konjunkturläget.

Jag har även besökt Volvobolagen i Göteborg och tagit del av deras strategiarbete och hur de ställer om sin verksamhet till nya material, tekniker och nya arbetssätt. Jag hade även dialog med dem kring vad som krävs som framtida Underleverantör. Det är det viktigt att jobba hårt med er utveckling så ni är med i den snabba omställningen. Det kommer också nya material som exempelvis återvunnen plast in i produktionen på Volvo Cars. I sina framtida bilmodeller blir modulerna i bilarna större och smådelarna och materialen färre. Volvo kräver ju stora volymer av sina leverantörer med stabila leveranser, samverkan gemensamt är därför bra för att skapa långsiktig stabilitet och kunna ta stora ordervolymer. Mycket av den traditionella tillverkningen ändras och ersätts.

I Underleverantörsbarometern som släpps på tisdag ser vi mycket spännande, bland annat att ni är duktiga på leveranssäkerhet och att det finns kapacitet för ökad produktion. Det är en stor möjlighet för er framtida tillverkning. 2024 innehåller många möjligheter.

Stort Lycka till nu!

Varma hälsningar
Sanna Arnfjorden Wadström
Vd

Sinf är en oberoende arbetsgivarorganisation som organiserar små och medelstora industri- och tjänsteföretag, med eller utan kollektivavtal. Om du inte är medlem och vill ha svar på fler frågor eller titta på juridikbanken – bli medlem!

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk