Inspirationsföreläsningar

Hur mår dina medarbetare?

Framtidens levnadsvanor och hälsa skapas idag och alla insatser är viktiga. Det skriver Maria Elvén, filosofie doktor i fysioterapi, och Jonas Stier, Professor i socialt arbete, båda vid Mälardalens högskola, i en debattartikel i Dagens Industri.

Såväl stillasittandet som andelen personer som inte rör sig alls har ökat och allt färre utför mycket ansträngande fysisk aktivitet (som löpning). Gruppen som inte rör sig alls är oroande eftersom det medför stor risk för negativa hälsoeffekter som hjärt-kärlsjukdomar, cancer och diabetes samt ökar risken för en förtida död.

Bakgrunden till studien där svensk allmänhet har besvarat frågor om fysiska aktivitet och hur den har påverkats under coronapandemin. Resultatet är minst sagt nedslående skriver forskarna vid Mälardalens högskola.

Är du oroad över era medarbetares påverkan av coronakrisen?

Det kan vara väl befogat.

För att säkerställa och fånga upp läget hos er har Sinf i dagarna gått ut med ett nytt samarbete, som ger er som företag möjlighet att få en bild av de anställdas hälsa och coronapåverkan med hjälp av en kostnadsfri hälsokartläggning hos er.

Målet är att med mental balans, kost och motion i fokus triggas det egna ansvaret så att individen tar ansvar för sig själv och därmed också för både gruppen och företaget. Just nu görs en screening där ni kan delta gratis och få en branschöverskridande överblick. Dessutom kan ni få rapport på er grupp till halva priset, för bara några få tusenlappar. Ett fint sätt att förebygga en god produktivitet och ett bra arbetsklimat hos er framåt. Läs mer  här .

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk