Höga insatser ledde till strandade förhandlingar

Höga insatser ledde till strandade förhandlingar

Höga insatser ledde till strandade förhandlingar

Förhandlingarna mellan Svenskt Näringsliv, LO och PTK angående en förändrad arbetsrätt avslutades i natt med ett nederlag för den svenska arbetsmarknadsmodellen, då det kunde konstateras att någon uppgörelse inte kunde nås.

Att Svenskt Näringsliv i slutspelet lade upp frågan på förhandlingsbordet om förändringar av det för arbetstagarsidans heliga begrepp: saklig grund för uppsägning, var enligt Sinfs chefsförhandlare Magnus Lindström ett högt spel och troligtvis en stark bidragande orsak som stjälpte möjligheterna att nå en förhandlingsuppgörelse.

I och med nattens strandade förhandlingar ligger det förslag på ändringar i moderniserad arbetsrätt som lades fram i juni kvar.  Vad detta förslag kommer att leda till i dagsläget är dock enligt Magnus Lindström osäkert.
– Förslaget skall först passera Regeringens korridorer för att sedan läggas fram för beslut av Riksdagen. Frågan är så pass viktig för alla parter att den bäddar för en kommande regeringskris. Dessutom befinner vi oss fr o m idag i en omstartad avtalsrörelse där frågan om förändringar i arbetsrätten riskerar att bli en viktig stridsfråga, säger Magnus Lindström.

Behöver ni på företaget hjälp med era arbetsrättsliga utmaningar?
Kontakta oss så hjälper våra jurister er
Blir ni också medlem i Sinf och får arbetsrättsligt stöd och juridiskt stöd till företaget. Klicka här för mer info.

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk