The,Sustainable,Development,Goals,Are,A,Call,For,Action,By

Hållbart företagande är framgångsrikt företagande

En stor del av svenska små och medelstora företag arbetar idag med hållbarhet (något vanligare bland de medelstora) dock är skillnaderna stora mellan olika branscher. Den viktigaste drivkraften är det egna engagemanget och avsaknaden av det är det största hindret. Hållbarhet har diskuterats i decennier men så närvarade som ämnet är idag har det aldrig tidigare varit.

Att bedöma hållbart företagande är svårt från utsidan. Det är lätt att fastna i formella frågor, som riktlinjer, mål och styrning, utan att riktigt göra en bedömning om hållbarhet verkligen är en del av kärnverksamheten i företaget. Många branscher ligger långt fram i tiden med sina hållbarhetsfrågor och är på många sätt drivande bland företagen. Vi ser dock alltför många som förlitar sig på att de enstaka företagens arbete ska utveckla hela branschens hållbarhetsarbete.

Vi får inte nöja oss med var vi står idag utan vi kan alla bli bättre – mycket bättre. Vi på Sinf vill stötta de företag som inte kommit i gång och även hjälpa de företag som redan kommit en bit på väg. Vi vill därför tillsammans med medlemsföretagen uppmärksamma aktuella frågor kring ett hållbart företagande och söker medlemsföretag som arbetar med hållbarhetsmål i verksamheten. Vi kommer lyfta era exempel i våra nyhetsbrev och söker engagerade ambassadörer för just dessa frågor; vilka är era utmaningar för att nå ett hållbart företagande och hur tar ni er an dem?

Vill ditt företag vara med på vår hållbarhetsresa eller har du frågor kring hållbart företagande – fyll i formuläret nedan.

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk