Peter Wall vid formspruta 2023

Grattis Mälarplast till stipendium

Peter Wall på Mälarplast, grattis till Stiftelsen Denise och Per-Olof Lindholms stipendium för 2023.

Berätta lite om dig själv

Jag heter Peter Wall och är sedan närmare 20 år tillbaka VD och ägare till Mälarplast, Sveriges grönaste plastföretag. Bosatt i Eskilstuna med fru, två tonårstjejer och labradoren Bozze, som också är kontorets matvrak. Brinner för plast och hållbarhet till vardags, försöker starta om golfspelandet när sommaren nu kommer.

Berätta om ditt projekt

Det råder brist på utbildade plastarbetare (tekniker, ställare och operatörer) i Sverige. Det finns ingen generell utbildning att söka, utan branschen får bekosta utbildning själva. Mälarplast har idag flera juniora ställare under upplärning samt ett antal ytterligare duktiga operatörer som vill lära sig ställaryrket, och vi vill stödja dem i detta genom att skicka dem på fortbildning hos Polymercentrum. Vi behöver fortsätta höja kompetensnivån hos våra medarbetare, och eftersom det råder brist på färdigutbildade ställare så får vi satsa på utbildningsinsatser och bygga underifrån.

Vad driver dig?

Jag vill bygga ett företag att vara stolt över – både för egen del, men förstås också för våra medarbetare och samarbetspartners. Vi är Sveriges grönaste plastföretag, så hållbarhet är otroligt viktigt för oss. Det inbegriper då även social hållbarhet – att vi gör vårt för att skapa ett bra samhälle att verka och bo i. Och en bra arbetsplats som man vill gå till dag efter dag.

Läs mer om Lindholms fond.

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk