Förtydliganden angående korttidsarbete

Förtydliganden angående korttidsarbete

Under coronakrisen har vi på Sinf fått in väldigt många frågor angående korttidspermitteringarna, här svarar vår chefsförhandlare Magnus Lindström på de vanligaste frågorna just nu.

Kan man ta in semestervikarier under korttidspermitteringen?

Under semesterperioden ska först och främst ordinarie personal som omfattas av korttidsstödet schemaläggas för att täcka för anställda som har semester. Det är möjligt att anpassa ordinarie personals arbetstid och justera stödet utifrån nivåerna 20, 40, 60 eller 80 procent under maj, juni och juli. Om det inte finns möjlighet att ersätta en ordinarie personal som tar ut lagstadgad semester med en annan i den ordinarie personal kan semestervikarier ersätta den semesterlediga personalen. Semestervikarier omfattas inte av korttidsstödet.

Vad gäller för koncernbidrag för företag som ansöker om korttidsstöd?

Tillväxtverkets principiella bedömning är att arbetsgivare inte ska lämna koncernbidrag avseende det räkenskapsår under vilket företaget får stöd.

Koncernbidrag avseende räkenskapsåret 2019 påverkar inte möjligheten att få stöd. Detsamma gäller för bolag med brutna räkenskapsår som avslutas före den 16 mars 2020.

 

Har du fler frågor? Kontakta gärna oss!

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk