Föreningen Svenskt Mode och STIF slås ihop

23 november, 2015
FSM
Nu är det klart att Föreningen Svenskt Mode och Svenska Tekoindustriföreningen STIF slås ihop till en förening. Den nya föreningen med namnet Föreningen Svenskt Mode(FSM) får ca 100 medlemmar och är en efterlängtad mix av entreprenörer med lång branscherfarenhet och unga modeentreprenörer med nytänkande. Utöver att vara en plattform och mötesplats för modeföretag kommer företagandets frågor mer i fokus. Kansliet läggs hos Sinf som levererar rådgivning i bl a juridik och affärsutveckling till mindre och medelstora företag

-”Det har varit en tids diskussioner, men nu kör vi för fullt. Att ta vara på produktions- och företagarerfarenheter från STIF-företagen och kombinera det med det senaste i nytänkande inom mode och design känns riktigt bra. Just att lyfta företagandet är en nyckel för de kreativa entreprenörerna, säger Anders Ekdahl, styrelseordförande Föreningen Svenskt Mode och VD Svensk Industriförening Sinf.

Samgåendet stärker modebranschen då STIF som sedan tidigare är delägare i Swedish Fashion Council nu är FSM med fyra gånger så många medlemmar, därtill i en växande sektor.

-”Samgåendet mellan STIF och FSM är i alla delar positivt, en stark partner med kärnan i affärsjuridik och företagande är precis den kompetens som de mindre modemärkena efterfrågar. För Swedish Fashion Council är det värdefullt att utöka ägargruppen med ytterligare 75 företag med en framtid i modebranschen”, säger Elin Frendberg, VD, Swedish Fashion Council

Styrelsen i Föreningen Svenskt Mode består av: Anders Ekdahl, ordförande, Susanne Beskow, van Deurs, Jakob Wästberg, Shampoodle, Marielle Kerber, Kerber, Christer Jannerstedt, Jacett, Jerker Lidén, Liturgisk Utrustning samt Lennart Mattsson, Andersson & Hjalmarsson Försäljning.

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk