Artificial,Intelligence.,Human,Head,Outline,With,Circuit,Board,Inside.,Technology

Få bättre resultat med ChatGTP - se våra tips!

Har du börjat testa ChatGTP för att skriva texter? Kom ihåg några saker; all information bygger på vad som har laddats in i systemen, det är information till och med år 2021 och det mesta är ju amerikansk data. Men det kanske bästa tipset vi kan ge dig är; ju bättre du ställer din fråga desto bättre svar får du.

Din fråga eller instruktion kallas på AI-språk för ”prompt”. Och ju mer du preciserar din prompt desto bättre svar får du. I annat fall kommer du få fråga om flera gånger och ställa följdfrågor. Det kan vara roligt att ha en dialog med ChatGPT, men samtidigt är det ju bättre att ha nivån klar från början. Då finns det tre delar du kan arbeta med. Roll, Kunskapsområde och Uppgift. Roll bestämmer vem du vill ha svar ifrån, som ”säljare”, ”ingenjör”, ”strateg” etc. Kunskapsområde, kan vara ”industri”, maskinteknik”, ”ledningsgrupp” osv. Uppgift är precis det du vill ha svar på. Vi gjorde ett test och i bilagan nedan kan du se det första svaret utifrån den nivån och frågeställningen vi fick som inte är några experter på plåtskärning.

Det vi verkligen gillar med ChatGPT och liknande verktyg är att du aldrig behöver börja med ett tomt papper, vänta på inspiration, eller ägna tid åt massor av research, du kommer igång på direkten. Sedan måste du förstås lägga till dina egna fakta, vilket du kan göra redan i din prompt. När du fått svaret är det ju viktigt du lägger till dina egna ord, dvs sättet du eller företaget uttrycker sig på, tonläget.

Lycka till!

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk