Jan Sigurdh

Erfaren ledare kliver in som styrelseordförande i Svensk Industriförening

Jan Sigurdh blev invald som ny styrelseordförande för Svensk Industriförening på årsstämman den 11 maj tidigare i år. Han har en gedigen erfarenhet av engagemang i både ideella föreningar och styrelser sedan en lång tid tillbaka. Bland annat är Jan aktiv som Vice Ordförande i Mekanföretagen. Efter att han tog examen från Tekniska Högskolan i Linköping, där han läste industriell ekonomi kände han att han ville arbeta med produktion och teknik. Hela sitt yrkesliv har Jan varit trogen att arbeta på internationella företag som utvecklar och producerar produkter. Han arbetar idag som VD på Hällde Maskiner och har varit VD för företaget sedan 16 år tillbaka. Hällde Maskiner är ett företag som tillverkar, utvecklar och säljer matberedningsmaskiner för professionell användning. Hälldes huvudkontor och fabrik ligger i Kista där alla maskiner tillverkas, ungefär 85 procent av försäljningen går på export, bland annat till USA, Australien, Sydkorea och europeiska länder.   
 
Jans bakgrund inom Sinf går långt tillbaka då han haft fördelen att arbeta på företag som har tagit hjälp av Sinf.  
– Arbetar man med produktion så har man ofta ganska många personer inom sitt ansvarsområde, då brukar det hända saker, både positiva och jobbiga säger Jan och fortsätter, för det mesta går det bra och man kan utveckla, förbättra och anställa men ibland behöver man också ta tag i saker som nedläggningar och uppsägningar, och i dessa fall har jag alltid haft hjälp av Sinf. Så jag känner till Sinf väldigt bra som medlem, säger Jan.  
 
Han valdes in i Svensk Industriförenings styrelse för 1 år sedan och har arbetat aktivt i styrelsen för att nu ta över ordförandeposten.  
– Jag tycker Sinf är en riktigt bra förening och jag vill gärna vara med och göra den ännu bättre. Eftersom jag haft så stor nytta av Sinf så är det paybacktime, säger Jan och skrattar. 

 
Eftersom han har haft ett stort ideellt engagemang sedan en lång tid tillbaka är det inte förvånade att Jan själv säger att det som motiverar honom är när det händer saker. Han drivs av att få möjlighet att förändra och förbättra saker. Vilket ligger till grund för beslutet att tacka ja till ordförandeposten.  
– Att fortsätta och utveckla Sinf till ett ännu bättre stöd till medlemsföretagen, påverka befattningshavare och skapa ett bättre företagsklimat är något jag ser framemot i mitt nya uppdrag som styrelseordförande i Svensk Industriförening, avslutar Jan Sigurdh.  

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk