SME-företagen rustar för tvärnit

Kanske har ni kämpat en längre tid och hoppats att vändningen snart skall komma. När man har ansvar för många och man vet att besluten som jag/styrelse/ledning tar kommer få inverkan för så många, visst kan man som ansvarig känna sig ensam i det. Mån om att göra rätt så människor som påverkas av besluten får det bra, skriver Sinfs VD Sanna Arnfjorden Wadström

Är ert bolag ett av dem som just nu har det tufft?

Kanske har ni kämpat en längre tid och hoppats att vändningen snart skall komma. När man har ansvar för många och man vet att besluten som jag/styrelse/ledning tar kommer få inverkan för så många, visst kan man som ansvarig känna sig ensam i det. Mån om att göra rätt så människor som påverkas av besluten får det bra.

Jag kom nyligen i kontakt med en VD som fick nyckelroll i en verksamhet som hamnat i en djup svacka. ”Personalgruppen var orolig och trött efter en tids påfrestningar. Fokus i gruppen var att rädda sina egna förmåner i verksamhetens kritiska läge. Vd:n gjorde en jämförelse med ett brinnande hus, huset stod i brand medan vissa medarbetare ”tappade fokus på släckningen och sprang ut på gatan och spred rykten”. Han hade några trogna medarbetare med sig som fortsatte bekämpa branden till lågorna var släckta. Sedan byggde de nytt och de som genererat rykten på gatan lämnade av naturliga skäl verksamheten. Huset byggdes om och verksamheten omformades efter nya grundvärderingar och man skapade en grupp med glöd som var beredd att hugga i även när det blåste.

Ur askan föds ofta något starkare och ännu bättre. Det blev också början på en häftig förändringsresa som senare kunde flytta berg. Att jobba i lag mot ett mål är fantastiskt.

Visst får man ofta ryggdunk när verksamheten går bra. Men det är ju i tuffa tider som man lär sig och blir en överlevare. Långsiktigt är det ett kraftfullt sätt att bygga en stark kultur och verksamhet med nya framgångar med större kunskaper och ett vinnande team.

I askan ur elden…Även om det ibland känns ensamt i kris så har du hjälp under resan. Ibland behöver man våga göra stora förändringar. Ofta finns möjligheter runt hörnet.

Vi finns här, ödmjuka för de utmaningar som finns i just er verksamhet här och nu, som ditt stöd och er resurs – som ert huvudkontor och hjälp.

Lycka till och hör alltid av dig när en du vill ha ett bollplank eller stöd på vägen.
Genom motgång tillsammans till ny framgång!

Med stor värme,

Sanna Arnfjorden Wadström
Verkställande Direktör

 

Sinf är en icke vinstdrivande och oberoende organisation skapad av företagen för att hjälpa de små och medelstora företagen till en ny nivå.

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk