5 tips för ett bra 2017

Det är alltid skönt när ett verksamhetsår är avklarat, men missa inte starten på det nya året. Många slappnar av så mycket att det kanske hinner gå en månad innan det är full fart igen. Då blir det svårt att nå ett bra helårsresultat på bara elva månader.

Slipp ”surdegar” och onödiga problem. Lägg tid och energi på dina kunder och på att nå dina mål. Här är årets första tips från Sinf.

1. Ta bort otydligheter
De flesta problem beror på otydliga överenskommelser med kunder, leverantörer, anställda, delägare, samarbetspartners och andra. Låt oss gå igenom dina avtal så slipper du onödiga överraskningar som tar energi.

2. Var inte ensam
Oavsett vilken erfarenhet du har är det alltid skönt att kunna ”bolla” frågor. Kanske får du nya insikter, nya argument eller bara en bekräftelse på att du är på rätt spår. Se till att du har ett kompetent nätverk runt dig.

3. Våga bryta mönster
Många lönsamhetstjuvar kommer från branschbeteenden. Gör inte som andra gör i din bransch. Fundera över andra vägar för att skapa unika erbjudanden. Helst sådana som inte är prissatta på samma sätt som ”man gör i branschen”.

4. Välj rätt skyddsnät
Det kommer tyvärr hända dig också. Slarvigt valda försäkringar, egenhändigt formulerade avtal eller andra typer av egna lösningar kan vara kortsiktigt ”fiffiga”, men långsiktigt en stor risk. Gå igenom ditt skyddsnät med experter.

5. Fokusera på rätt saker
Det viktigaste i ditt företag är dina kunder och dina medarbetare. Mår de bra, kommer du också att må bra. Välj bort tidstjuvar och prioritera det som utvecklar dina affärer.

Vill du ha stöd så hjälper vi gärna till. Ställ din fråga här via “Fråga Jenny”, besök sinfjuridik.se eller ring oss på 08-440 11 70. Har du en fråga har vi ett svar, det lovar vi.

Vi på Sinf önskar er en god fortsättning på det nya året!

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk