5 tips för ett bra 2016

Det är alltid skönt när ett verksamhetsår är avklarat, men missa inte starten på det nya året. Många slappnar av så mycket att det kanske hunnit gå en månad på det nya året innan det är full fart. Då blir det svårt att nå ett bra helårsresultat på bara elva månader. Slipp ”surdegar” och onödiga problem. Lägg din tid och din energi på dina kunder och till att nå dina mål. Här är årets första tips från Sinf.

1. Ta bort otydligheter
De flesta problem beror på otydliga överenskommelser med kunder, leverantörer, anställda, delägare, samarbetspartners och andra. Låt oss gå igenom dina avtal så slipper du onödiga överraskningar som tar energi.

2. Var inte ensam
Oavsett vilken erfarenhet du har så är det skönt att kunna ”bolla” frågor. Kanske får du nya insikter, nya argument eller bara en bekräftelse på att du är på rätt spår. Se till att du har ett kompetent nätverk runt dig

3. Våga bryta mönster
Många lönsamhetstjuvar kommer från branschbeteenden. Gör inte som andra gör i din bransch. Fundera över andra vägar för att skapa unika erbjudande. Helst sådana som inte är prissatta på samma sätt som ”man gör i branschen”.

4. Välj rätt skyddsnät
Det kommer tyvärr hända dig också. Slarvigt valda försäkringar, egenhändigt formulerade avtal eller andra typer av egna lösningar kan vara kortsiktigt ”fiffiga”, men långskitigt en stor risk. Gå igenom ditt skyddsnät med experter

5. Fokus på rätt saker
Det viktigaste i ditt företag är dina kunder och dina medarbetare. Mår de bra, kommer du må bra. Välj bort tidstjuvar och prioritera på det som utvecklar dina affärer.
Vill du ha stöd, så hjälper vi gärna till. Kika gärna www.sinf.se, www.sinfjuridik.se eller ring oss på 08-440 11 70. Har du en fråga har vi ett svar, det lovar vi.

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk