sinf arbetsgivarorganisation

Tillväxthinder i kvinnligt företagande

Finansiering är ett tillväxthinder i kvinnligt företagande. Det konstaterar Almi Mälardalen och Företagarna i en studie. Kvinnligt grundade bolag får bara en procent av riskkapitalet. Samtidigt uppger nästan hälften av kvinnorna i undersökningen att de inte har någon kunskap om finansiering.

Enligt studien söker kvinnliga företagare frihet och flexibilitet, de är mindre intresserade av hög omsättning och många anställda. De har också svårt att identifiera sig med planer på att sikta på börsen.

Det kvinnliga företagandet finansieras ofta genom organisk tillväxt och privat kapital. Skälen kan vara allt från ett val att inte släppa i andra ägare till ren okunskap.

Verksamheterna omsätter ofta under 1 miljon kronor. 80 procent av kvinnorna för företag företag inom tjänstesektorn och många inom de traditionella branscherna hälsa, skönhet och vård.

Jag rapporterar om kvinnors företagande har statliga Almi i Mälardalen och företagarna, genom nätverksprojektet Enterprise Europe Network, tittat på tillväxthinder för företag som driver av kvinnor. Projektet har finansierats av tillväxtverket och EU-kommissionen.

Läs rapporter här .

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk