Tillfälliga lagar med anledning av covid-19

Tillfälliga lagar med anledning av covid-19

Omställningsstöd

Du som har haft minskad omsättning med anledning av covid-19 har under vissa förutsättningar möjlighet att söka omställningsstöd. Omställningsstödet baseras på omsättning och det tapp som ditt företag har haft. Omställningsstödet har förlängts och omfattar nu även januari och februari 2021.

Tillfällig lag för bolags- och föreningsstämmor

Den tillfälliga lagen med syfte att bolags- och föreningsstämmor ska kunna genomföras på ett sådant sätt att smittspridningen av viruset är så liten som möjligt och som gällt under 2020 har förlängts och gäller till och med den 31 december 2021. Den består av olika lättnader anpassade för olika företagsformer. Dessutom gäller fortfarande de åtgärder som innebär att en stämma ska kunna genomföras digitalt eller tillsammans med poströstning och att någon fysisk närvaro behövs inte under samma tid.

VD får fortsatt underteckna företagets inkomstdeklaration

En VD för ett aktiebolag får skriva under företagets inkomstdeklaration, samt utse deklarationsombud enligt ett ställningstagande av Skatteverket. Syftet är att förenkla för företag som har fått svårigheter att deklarera på grund av coronaviruset.

Digital signatur kan göras helt elektroniskt med Simple Sign.

Möjlighet till minskade lönekostnader med korttidsarbete

Mellan den 1 maj och juni 2021 kan företag få stöd för att låta sina medarbetare korttidsarbeta med en minskning av arbetstiden på upp till 80 procent. Den anställde får en löneminskning på 12 procent. Observera dock att subventionsgraden varierar beroende på vilken tidsperiod korttidsarbetet gäller.

 

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk