Worker,In,A,Warehouse,In,The,Logistics,Sector,Processing,Packages

Juristen svarar: Vad är ett materialbemyndigande?

Ett materialbemyndigande är ett sätt att säkerställa tillgång till material för annans räkning.

Överenskommelser i den här formen är vanligt inom tillverkningsindustrin där tillverkaren tar fram produkter särskilt beställda av en kund och där tillverkaren vill säkra att kunden köper den färdigställda produkten även om leveranstiderna på materialet är långa.

Ett materialbemyndigande ger därmed tillverkaren rätt att köpa in materialet till tillverkningen för kundens räkning enligt den volym, mängd och tidsintervall som de överenskommer om och anger i bemyndigandet. Som tillverkare ger det en trygghet i det fall en kund är unik i sin beställning av ett visst material. Ingen tillverkare vill att den långa leveranstiden av ett visst material gör att kunden vänder sig till någon annan och att som tillverkare då stå där med ett material som inte har annat användningsområde.

Kan ett materialbemyndigande vara passande i era affärer så finns nu en sådan avtalsmall att ladda ner i juridikbanken.

Sinf är en oberoende arbetsgivarorganisation som organiserar små och medelstora industri- och tjänsteföretag, med eller utan kollektivavtal. Om du inte är medlem och vill ha svar på fler frågor eller titta på juridikbanken – bli medlem!

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk