_Jessica_Gonzalez_Palm

”Jag vill verka så proaktivt som möjligt”, möt Jessica Gonzalez Palm, bolagsjurist på Sinf

Jessica Gonzalez Palm är bolagsjurist på Sinf. Hon har det senaste året främst arbetat med vårt stora ägarskiftesprojekt, Ägarskifta Sverige. Jessica hjälper ägare att förbereda sig själva och bolaget för ett ägarskifte, ett både känslomässigt och praktiskt arbete. Mycket handlar om att lyssna in och förstå ägaren inför detta i många fall omtumlande steg i deras långa företagarliv. Med en bakgrund i ekonomisk familjerätt passar uppgiften Jessica väl.

Jessica har även bistått vår Chefsförhandlare Magnus Lindström i årets avtalsrörelse.
-Min största utmaning är att få tiden att räcka till, jag är mån om att finnas till för så många företag och företagare som möjligt samtidigt som jag brinner för kvalitativ och snabb leverans. Det är en utmanande balansgång, men vi jurister här hjälper varandra i toppar av rådgivning och leverans, säger Jessica.

Utöver Ägarskifte och arbetet med avtalsrörelsen ger Jessica löpande rådgivning inom bolagsjuridik, arbetsrätt och arbetsmiljö. Det kan vara frågor avseende befintligt eller upprättande av aktieägaravtal. Det kan vara granskning av lokalhyresavtal, eller vilka anställningsvillkor en specifik arbetstagare omfattas av. Andra arbetsrättsligt eller arbetsmiljörelaterade frågor kan vara förläggning av semester, hur ett arbetsgivarintyg ska fyllas i, hur arbetsgivaren kan tänka kring riktlinjer för distansarbeten, med mera.

På frågan om när Jessica känner sig riktigt nöjd svarar hon:
-Jag fick en fråga från ett medlemsföretag som ville ha hjälp att friskriva sig från leveransvillkor deras kund hänvisat till i sin orderförfrågan. Mitt förslag på alternativ formulering ledde till att medlemsföretaget slapp förhålla sig till kundens leveransvillkor och i stället kunde tillämpa sina egna leveransvillkor.

Jessica tycker Sinf har en bred kompetens och en ihärdig vilja att hjälpa företagare runtom i landet.
– Jag tycker vi är duktig på att se personerna bakom företagen och har förståelse för att olika situationer kan påverka dem på flera olika sätt, både ekonomiskt och känslomässigt. Det finns ingen on/off-knapp för entreprenörer, ännu mindre för dem som både är ägare och operativa i någon del av sin verksamhet, avslutar Jessica.

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk