Industrimässorna 2019

Den 6-7 februari träffar du Sinf på Industrimässorna i Malmö. Du hittar oss i monter E:19, där du bland annat kan ställa frågor till våra jurister. Under mässdagarna medverkar Sinfs VD Joakim Norlén dessutom i två seminarier:

Hur jobbar industriföretagen med kompetensförsörjning?

6 februari kl 13:00-13:45 på scen 2

Joakim Norlén presenterar Sinfs Underleverantörsbarometer för kvartal fyra, med extra fokus på kompetensförsörjning. Det råder en brist på kompetent arbetskraft inom industrin och det saknas i många fall relevanta utbildningar.

Underleverantörsbarometern görs fyra gånger per år bland mindre och medelstora underleverantörer till storföretag. Enkäten har gjorts bland Sinfs medlemmar i underleverantörsbranscherna i över 10 år.

Hur ser internationaliseringen och handeln ut framåt för de mindre industriföretagen i Sverige?

7 februari kl 11:00-11:45 på scen 2
Joakim Norlén, Sinf, Greger Leijonhufvud, EKN, Charlotte Kalin, Make Trade

Globala produktions- och ekosystem – Hur ser internationaliseringen och handeln ut framåt för de mindre industriföretagen i Sverige? Hur ser finansieringslösningarna ut?

Hur jobbar de mindre industriföretagen med handel, sourcing och produktion på det globala fabriksgolvet? Hur förhåller man sig till den globala cirkulära ekonomin? Sinf ger perspektiv på frågorna tillsammans med några små och medelstora medlemsföretag.

Finansiering av din internationella affär – finns det någon hjälp för de mindre företagen? Vilka nya lösningar är på gång? EKN (Exportkreditnämnden) ger perspektiv utifrån sin satsning att hjälpa SME med internationella affärer.

Fråga juristen

Under Industrimässorna har du möjlighet att fråga Sinfs jurister om arbetsrätt, avtalsrätt och allmänna affärsjuridiska frågor. Du kan till exempel ha frågor som:

  • Kan jag säga upp min anställde som inte gör sitt jobb tillräckligt bra?
  • Min anställde närmar sig 67, hur ska jag hantera det?
  • Vad ska jag tänka på att ha med i vårt aktieägaravtal?
  • Min kund vill inte betala fakturan, vad ska jag göra?

Du behöver inte boka in ditt möte, utan kom bara förbi Sinfs monter E:19. Om det visar sig att det är kö kan du lämna ditt visitkort hos oss så ser vi till att kontakta dig efter mässdagarna.

Sinfs jurister finns på plats i monter E:19 och svarar på dina frågor:
Onsdag 6 februari: Klockan 11:00-12:00 och 14:00-15:00
Torsdag 7 februari: Klockan 11:00-12:00 och 14:00-15:00

Registrera dig>

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk