Immaterialrätt och tillväxt – Seminarium och mingel i Almedalen

Svensk Industriförening Sinf bjuder in till seminarium och mingel i Almedalen
Hur kan stärkt immaterialrätt driva tillväxt i svenska företag?

En välfungerande immaterialrättspolitik är mycket viktig för svenskt välstånd. En tredjedel av arbetstillfällena i Sverige och 40 procent av landets samlade ekonomiska värde skapas i immaterialrättsintensiva företag. Samtidigt finns det tydliga utmaningar för både stora och små företag. Regeringen har aviserat ett arbete med en nationell immaterialrättsstrategi. Hur kan en sådan strategi stärka svenska företag och vara en väg framåt för Sverige som innovationsland?

Under seminariet kommer Svensk Industriförening Sinf att berätta om medlemsföretag som drabbats av immaterialrättsliga intrång och hur det påverkat deras verksamheter. Medverkar gör även Susanne Ås Sivborg, generaldirektör för Patent-och registreringsverket och Patrick Krassén från Svenskt Näringsliv.

Efter presentationerna följer ett panelsamtal under ledning av en moderator med Per-Arne Håkansson (S) och Peter Helander (C) från Sveriges Riksdag samt Marie Söderqvist, opinionsbildare.

Seminariet modereras av Björn Berling.

Datum: 4 juli
Tid: 14:45 – 15:30
Plats: Josbaren, Vinäger, Hästgatan 4, Visby
Mingel

Senare på tisdagskvällen är du inbjuden till Sinfs mingel i Almedalen kl 17.15 till 19.00 på Stallgården, Vinäger. Anmäl dig till minglet>>

Varmt välkommen!

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk