Full fart på Nordsvets mitt i coronakrisen

Full fart på Nordsvets mitt i coronakrisen

Stefan Nordvall startade smidesföretaget Nordsvets år 2002. Sedan dess har verksamheten vuxit rejält och i fjol omsatte de 90 miljoner kronor, en ökning med 60 procent från året innan. Trots att Sverige befinner sig mitt i coronakrisen har de ändå fullt upp med att leverera till pågående projekt.

Nordsvets ligger trots sitt namn, söderut i Sverige, närmare bestämt i Göteborg. Namnet Nordsvets kommer istället från grundaren, Stefan Nordvall. Bolaget ägnar sig främst åt smide och tillverkning av stålkonstruktioner, men man renoverar och förstärker också befintliga konstruktioner.

På Nordsvets märker de inte av coronakrisen så mycket, utan har fullt upp med att leverera till pågående projekt. Såväl stora som mindre projekt utförs. Just nu pågår ett större projekt där de bygger om flera delar av Borås lasarett.

– Vi jobbar ofta med projekt med lång framförhållning och det kan nog vara därför som vi inte har blivit så påverkade av coronakrisen än, säger Stefan Nordvall, vd Nordsvets.

Stefan Nordvall är ursprungligen från Kiruna och har lång erfarenhet från bland annat tungt smide i gruvindustrin. Personalen har alla olika erfarenhet och kompetens och de utbildas kontinuerligt enligt rådande krav. Även maskinparken förnyas ständigt för att vara så modern och effektiv som möjligt.

Från början höll Nordsvets till i Gunnilse, strax utanför Göteborg. De lokalerna växte man snabbt ur och våren 2012 flyttade företaget till nybyggda lokaler i Hisings Kärra. Då utökades verkstadsytan från 600 till 2000 kvadratmeter och därmed fick både kontor, lager och verkstad plats under samma tak.

Nordsvets arbetar inte bara i Göteborgstrakten, utan åtar sig uppdrag i hela Sverige. Materialet stansas och tillverkas på hemmaplan för att sedan transporteras till byggen runt om i landet, där de också har monteringspersonal.

Nordsvets använder Sinf som sin arbetsgivarorganisation och är medlemmar i Stål- och Mekangruppen där Sinf även hjälper till med att driva viktiga frågor för branschen.

– Det bästa med Sinf är att jag kan få snabb support vid personalfrågor. Jag har även tagit hjälp av Sinfs jurister med leveransvillkor och andra affärsjuridiska frågor i vår tillväxtfas, avslutar Stefan Nordvall.

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk