stoagroup

Företaget med fokus på hållbart ledarskap i organisationen och samhället samt för individen

Vi möter medlemsföretaget och Sinfs samarbetspartner Stoagroup. Företaget drivs av Daniel Brolén och Carina Ekblom som båda har en gedigen erfarenhet från alla olika branscher. Något de båda brinner för är människan och att frigöra de resurser och den potential som finns både hos människor men även hos organisationer.
– Företaget kan inte växa mer än de personer som företaget utgörs av, mer än vad ledarskapet medger. För ledarskapet utvecklar verksamheten och medarbetarna, som i sin tur är med och utvecklar företaget, säger Carina.  

Företaget grundades 2014 med tanken om att vara en möjliggörare för företag, organisationer och för chefer samt ledare med att få hjälp att utveckla ledarskapet, synliggöra, arbeta med grupputveckling och konflikthantering. Snabbt insåg Daniel att han inte helt själv kunde förverkliga de drömmar och idéer som han hade för företaget och 2016 kom Carina in i bilden.
– Det var först då vi med gemensamma krafter kunde börja bygga ett företag som står på en stadig grund, för att kunna bli en bättre partner till våra kunder. Vi vill bygga en långsiktig relation till företagen, ju mer vi lär oss om företaget och de personer som arbetar där, desto bättre tjänster kan vi leverera över tid. Långsiktighet och hållbarhet är något vi alltid eftersträvar. Vi vill ta ansvar för det vi levererar, säger Daniel.  

Carina är i grund och botten civilekonom, hon har vandrat från den ekonomiska sfären via att vara VD för ett större företag som arbetar internationellt till att starta eget inom ledarskap. Daniel har en lång erfarenhet som chef och ledare och att arbeta med en rad olika statliga myndigheter, universitet och lärosätet. Hans primära uppgift har varit att vara en ”fixare” och att lösa problem och utmaningar som man har haft svårt att lösa tidigare

Både Daniel och Carina har en gedigen erfarenhet och en stor bredd. De har arbetat med företag inom det mesta, från sotarmästare till högteknologiska IT-konsulter. De menar att ledarutmaningarna är förvånansvärt lika, oavsett om du arbetar på en statlig myndighet eller en mekanisk verkstad.
– För att utveckla ditt ledarskap så behövs en kontinuitet. Tiden är en viktig faktor, du behöver öva, reflektera, återkomma och tänka. Utvecklingen måste ha en kontinuitet över tid, säger Carina och fortsätter, det är väldigt få som köper en dyr fräsmaskin för flera miljoner och låter en person som inte lärt sig styrsystemet köra maskinen. Men utan att blinka gör man ofta personer till chefer och ledare utan att ge dem någon utbildning. Det är en kompetens som du behöver lära dig och utbildas i, på samma sätt som du behöver lära dig ett styrsystem, menar Carina.  

Något de båda brinner för är svensk industri och deras drivkraft är att stötta och utveckla industrin ytterligare, det är bland annat därför de är medlemmar i Sinf. Carina har även en lång historia tillsammans med Sinf, då hennes familjeföretag varit medlemmar sedan 70-talet.  

Daniel Brolén och Carina Ekblom ser positivt på framtiden och företaget är just nu i en expansiv fas.
– Det är en trygghet att tillhöra en arbetsgivarorganisation där vi har tillgång till den kompetens som finns samlat hos Sinf. För oss företagare är det en nödvändighet, för att kunna utvecklas så som vi önskar, säger Daniel.  

Som många av er vet så är Stoagroup också en samarbetspartner till Sinf, där du som medlem i Sinf får ett bättre pris på deras utbud. Den 6 april höll Stoagroup ett webbinarium med fokus på coachande ledarskap, vilket var ett instegs-webbinarium för den utbildning som kommer under våren. Håll utkik.

Europeiska regionala utvecklingsfonden

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk