Avslöja din nyfikenhet

Att dela kunskap och erfarenheter är en av människans bästa egenskaper. Det finns bara en liten hake, många tror att en fråga avslöjar okunnighet. Om man redan vet, så frågar man inte. Vilket skulle innebära att den som aldrig frågar har alla svar.

Som tjugoåring och nyss klar med lumpen, det är alltså länge sedan, fick jag mitt första riktiga jobb. Det var som säljare i en gammaldags möbelaffär, inte ett stort varuhus utanför stadskärnan. Där var närheten till kunden stor, kraven på produktkännedom höga och kraven från chefen ännu högre. Det första han sa som instruktion i mitt nya arbete var: -”Om det är något du inte vet och du inte frågar mig, så kommer jag att betrakta dig som dum i huvudet”. En tuff men tydlig start, som möjligen kunde formulerats lite mjukare. Budskapet var ändå enkelt, om du inte vet så fråga. Det är det bästa sättet att lära sig på.

I vårt jobb på Sinf träffar vi otroligt många företagare, både medlemmar och de som snart blir medlemmar. Det kan vara på frukostmöten, mingel, mässor och andra mötespunkter för företagare och entreprenörer. I de sammanhangen får vi hur många frågor som helst, inte för att frågeställaren inte är utan kunskap. Skälet är mycket enklare, frågeställaren är nyfiken på hur andra gör. Ju mer information och erfarenheter, desto bättre beslut i den egna företaget. Logiskt, eller hur?

I dagarna presenterades vi Sinf-boken, en enkel bok med 167 handfasta tips som förbättrar företagets lönsamhet. Den precis som seminarieserien, ”Så undviker du entreprenörens vanligaste fallgropar” bygger på enkla lösningar om vanliga frågor som andra företagare redan varit ute för, men som hanteras genom att fråga andra om råd.

Vi arrangerar löpande seminarier, kurser och andra företagarmöten som du hittar på www.sinfevents.se. Stanna inte hemma med dina frågor, kom och avslöja din nyfikenhet. Det utvecklar både dig och de du möter.

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk