Elmia511

Varmt tack för fina Elmia-dagar

Vad roligt det var att träffa så många av er på Elmia Subcontractor förra veckan. Det var riktigt roligt att så många hälsade på och deltog i våra aktiviteter och arrangemang.

Några av landets tyngsta elsparexperter delade med sig av många viktiga råd om hur elförbrukningen kan halveras. Viktiga avtryck gjordes av Jonas Tannerstad från Örebrobostäder och Lotta Bångens från EEF tillsammans med Robert Dahlman, vd på Dahlmans kylteknik som är en del av Nordic Climate Group och Stefan Frylebäck, Inkomst 4,0 på Almi och Sanna Arnfjorden Wadström, vd på Sinf. Tannerstad berättade att Örebrobostäder nu har som mål att spara 63 procent av sin elförbrukning. Ni kan också spara 50 procent!

Vi hade också ett mycket uppskattat event om hur man lockar framtidens medarbetare. Deltog gjorde studenter från Campus Värnamo tillsammans med Kerstin Johansen, Professor på Jönköpings Universitet, Fredrik Fransson, VD på Forsheda Stålverktyg AB och Ulf Annerberg, Styrelseordförande i Promise och Senior Learning & Performance Consultant på Learntech. De berättade om nya smarta sätt att locka framtidens medarbetare bland annat med inspiration, senaste tekniken inom digitalt lärande och mentorskap till tjejer inom industrin. Liksom att lyfta goda förebilder.

Dessutom släpptes senaste underleverantörsbarometer med lite dystrare siffror, men också många möjligheter till nya och goda affärer.

Det kanske mest rörande inslaget fanns på Jämställdhet och mångfald, som hölls tillsammans med FKG. Harriet Lidh berättade om sin resa som företagare i en mansdominerad bransch. Sist men inte minst berättade Mariia Schevtsovas om sin flykt till Sverige från skräcken i krigets Ukraina och om hur hon har byggt upp ett liv här efter att ha kommit till Sinfs vd Sannas familj. Idag är Mariia anställd på Fristad plast, bor i egen lägenhet och är fullt integrerad i det svenska samhället på bara några månader.

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk