korttidspermittering

Välkommen Jennie Nilsson – Ny bolagsjurist på Sinf

Jennie Nilsson är ny bolagsjurist hos oss sedan den 3 februari. Vi hälsar Jennie hjärtligt välkommen med tre korta frågor så vi får chans att lära känna henne lite bättre.

Vilken utbildning har du?

Jag har en juristexamen från Örebro universitet.

Vilken erfarenhet har du av företagande?

Jag är uppvuxen i en mindre ort på Närkeslätten där många driver eget företag. Min far är skogsägare och var fram till pension ägare av ett större aktiebolag som utför fasadrenoveringar i Stockholm. Företagsfrågor var under min uppväxt en del av samtalen vid middagsbordet. Jag har själv tre barn med en man som bedrev spårentreprenad i Södertälje under tiden vi levde tillsammans så företagsfrågorna fortsatte.

Det är roligt att få bestämma själv över sitt arbete och under en rastlös tid när jag var föräldraledig sålde jag barnkläder genom enskild firma som en liten bisyssla. Idag bedriver jag och min nuvarande man, tillsammans med goda vänner, en pub i vår hemort. Vårt arbete med puben är verkligen jätteroligt och givande, precis som det ska vara att bedriva en verksamhet.

Ämnesområden som intresserar dig mest inom företagande?

Jag tycker de flesta vardagliga frågorna som berör företagaren är intressanta, så det är nog problemlösningen i sig som intresserar mig. Många mindre problem och frågor kan få verksamheten att stanna upp en stund och det är givande att ge företagaren en skjuts framåt i rätt riktning. Det är inte alltid lätt för företagaren själv att i produktionen besluta vad som blir juridiskt korrekt.

Ärenden som går fort och kan lösas snabbt är trevligast, men ibland behövs en större process. Långdragna processer är väldigt tråkiga för de kan påverka företaget i en alldeles för hög grad och bör undvikas. Det innebär att det i mitt arbete hela tiden handlar om att så snabbt som möjligt nå lösningar så företagaren återigen kan fokusera enbart på sin produktion och inte ett uppstått problem.


Kontakta Jennie:

08-440 11 75
jennie.nilsson@sinf.se

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk