Seminarieinbjudan: Varumärkesskydd under luppen – möjligheter och utmaningar för svenska företag på nya marknader

I ljuset av nya frihandelsavtal mellan marknadsregioner behöver Sverige som varumärke stärka sin närvaro på de nya tillväxtmarknaderna. Det gäller inte minst i det ekonomiskt starka Sydostasien. Men till möjligheterna för svenska företag att etablera sig och nå framgång hör också utmaningar i form av immaterialrättsliga intrång såsom piratkopiering och varumärkesstölder.

Vilken roll spelar varumärket för handel, innovation och tillväxt? Hur ser främjandet av svensk export på nya marknader ut med fokus på företagsidentiteter och fungerande handelsvillkor? Vad kan politiken göra för att värna svenska handelsintressen på internationella marknader? Vilken betydelse bör immateriella rättigheter ges i en samlad strategi för ökad svensk export och import?

I seminariet deltar representanter för Business Sweden, Svensk Industriförening, svenska företag samt flera jurister och experter på varumärkesfrågor och immaterialrätt och handelsavtal. Från Sveriges riksdag och näringsutskottet respektive finansutskottet deltar Per-Arne Håkansson (s) och Emil Källström (c). Seminariet avslutas med en paneldiskussion samt lättare lunch.
Varmt välkommen!

Tid: 20 augusti klockan 09:30-12:00
Plats: Näringspunkten, Klara Norra Kyrkogata 31
Värd: Sinf / UNDEXO
Anmälan senast 14 augusti till:
linda.forsell@navpr.se

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk