Varmt välkommen till Sinfs 80-års firande på Elmia!

Som du ser nedan har vi ett fullspäckat schema för att fira våra 80 år tillsammans med er på Elmia Subcontractor. Eftersom Elmia fortfarande har restriktioner och ett visst antal platser i montern måste du förboka din plats! Du kan boka på hur många föredrag du vill nedan.

Varmt välkommen!

Tisdag

Föredrag i montern:

11.30 Pressträff Underleverantörsbarometern
Sinfs VD Sanna Arnfjorden Wadström presenterar de senaste siffrorna och svarar på era frågor.

Föredrag i studion:

11.00 Underleverantörsbarometern presenteras
Underleverantörsbarometern Q3 presenteras av Sinfs VD Sanna Arnfjorden Wadström.
14.00 Lyft dina affärer med hållbarhetsarbetet
Lyft dina affärer med Hållbarhetsarbetet, i samtal med ett inspirerande företag, Husmuttern där VD Johan Tjernell tillsammans med Sinfs chefsförhandlare Magnus Lindström diskuterar kring att arbeta med hållbarhet i fokus. Följt av panelsamtal och konkreta tips kring hållbarhet med Sinfs Affärsjurist Jennie Nilsson.

Onsdag

Föredrag i montern:

09.15-10.00 Frukostseminiarie: – Sinf bjuder på frukost!
Permitteringsstöd och återkrav utifrån ett rättssäkerhetsperspektiv tillsammans med Sinfs bolagsjurister Anna Winblad Von Walter och Jennie Nilsson.

12.30-13.15 Lunchseminarie: – Sinf bjuder på lunch!
Nya LAS-utredningen, en enda stor besvikelse – Att göra en höna av en fjäder – med Sinfs Chefsförhandlare Magnus Lindström

16.00-18.00 VIP-kväll: Få verktygen för att maximera din försäljning och attrahera framtidens medarbetare
Föredrag om hur du maximerar din försäljning och arbetar med employer branding, bland annat i sociala medier tillsammans med Sinfs kommunikatör.

20.00 Sinf firar 80 år och bjuder på middag – exklusivt för Sinfs medlemmar. (max 2 per företag) 
Sinf bjuder på middag – en varmrätt + valfri dryck.

Föredrag i studion: 
14.00 Smart industri: Så bygger du framtidens företagande post Corona
I detta föredrag riktar sig Sinfs VD Sanna Arnfjorden Wadström till företagare som är på en förändringsresa och som vill utveckla företaget. Under Coronapandemin ställdes företagens digitalisering på sin spets och de företag som låg långt framme kunde behålla och öka sina marknadsandelar medan företag som fortfarande inte digitaliserat hamnar på efterkälken. En av nycklarna till framgångsrika företag är digitalisering och automatisering. Här får du goda råd för att utveckla företaget. I diskussion efteråt deltar Anna Örhwall Rundbäck, Professor i produktioninnovation, och Per Frankelius, Universitetslektor, om framtidens industri och vikten av att följa med i utvecklingen kring automation.

Torsdag

Föredrag i montern:

9.15-10.00 Frukostseminarie – Sinf bjuder på frukost!
Kollektivavtal – ett hinder eller en möjlighet?
Sinfs Chefsförhandlare Magnus Lindström tar er igenom fördelarna och nackdelarna med att ha ett kollektivavtal.

10.30- 11.00 Pressträff exportkartläggningen
Sinfs kommunikatör Elina Wikström går tillsammans med Charlotte Kalin, Make Trade igenom de senaste siffrorna i exportkartläggningen och svarar på frågor.

12.30-13.15 Lunchseminarie – Sinf bjuder på lunch!
Samarbetsavtalet – med affären som utgångspunkt med Sinfs bolagsjurister Anna Winblad von Walter och Jennie Nilsson-

16.00-18.00 VIP-kväll: Sinfs kvinnliga nätverk tillsammans med FKG
När FKG och SINF tillsammans bjöd in till nätverksträff med Kvinnan i Leverantörsindustrin i oktober skapades en engagerad och inspirerande diskussion på temat automation och hur vi kan få fler kvinnor till industrin. När resultatet sammanställts började tanken om en större workshop att formas. Idéerna som detta nätverk kan producera verkar obegränsade och kanske kan en workshop generera ett spridbart resultat som kan komma att användas som hjälpmedel ute i organisationerna. Antal platser är begränsat så det är först till kvarn som gäller. Här kommer vi diskutera vidare på viktiga frågeställningar för att tillsammans komma med exempel på verktyg som konkret kan implementeras på era arbetsplatser. Vad kan vi göra för att fler ska automatisera? Hur kan vi attrahera fler tjejer till industrin? Detta är ämnen vi kommer djupdyka i och tillsammans hitta lösningar.

Föredrag i studion:

10.10 – Hur exporterar svenska underleverantörer?
Sinfs kommunikatör Elina Wikström går tillsammans med Charlotte Kalin, Make Trade igenom de senaste siffrorna i exportkartläggningen och svarar på frågor.

14.30 Så lockar du rätt medarbetare i kompetensbristen
Sinfs VD Sanna Arnfjorden Wadström håller föredrag om hur du kommer till rätta med kompetensbristen, följt av paneldiskussion tillsammans med goda förebilder i hur du lockar rätt medarbetare i branschen Henrik Lundell Senior Business Developer från Prototal, Johan Korpås VD från Viab, Ulrika Elmersson från Elmia och Brave new Business unga förmåga Elin Elmersson.

Fredag

Föredrag i montern: 

09.15-10.00 Frukostseminarie: – Sinf bjuder på frukost!
Så spetsar du din marknadsföring
Sinfs kommunikatör Elina Wikström håller ett föredrag om hur du spetsar till din marknadsföring. Vilka kanaler ska man vara på? Hur håller man flödet uppdaterat? Hur hinner man med? Du får med dig massa bra tips

Föredrag i studion:

10.30 Kom igång och gör ett framgångsrikt ägarskifte!

Sinfs VD Sanna Arnfjorden Wadström har en gedigen erfarenhet av att föreläsa om generation- och ägarskifte. Föreläsningen tar upp vanliga fallgropar och misstag i ägarskiftet. Misstag som ofta leder till problem långt senare. Sanna presenterar strategier och hjälp med hur företag kan lyckas i generationsväxlingen samt vad man ska fokusera på vid rätt tidpunkt. Med sig har Sanna Niclas Forsström, Fristad plast som skiftade för nästan 20 år sedan. I dag driver tredje generationens familjemedlem företaget och har precis sprängt 100 miljoners gränsen.

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk