Varmt välkommen till Sinfs 80-års firande på Elmia!

Som du ser nedan har vi ett fullspäckat schema för att fira våra 80 år tillsammans med er på Elmia Subcontractor 9-12 november. Eftersom Elmia fortfarande har restriktioner och ett visst antal platser i montern måste du förboka din plats! Du kan boka på hur många föredrag du vill nedan. Nu släpper vi extra platser! Boka din plats idag!!!

Vill du ha 15 minuter kostnadsfri juridisk rådgivning inom affärsjuridik eller arbetsrätt?
Monter: B03:98
Boka din tid HÄR!
Magnus Lindström, Chefsförhandlare (Arbetsrättsjurist)
Arbetsrätt och kollektivavtal.
Jennie Nilsson, Bolagsjurist
Allmän affärsjuridik och Kommersiella avtal, Permitteringsstöd samt Ägarskiften.
Anna Winblad von Walter, Bolagsjurist
Allmän affärsjuridik och Avtalsrätt, alla typer av bolagsrelaterade frågor samt affärsutveckling och värdeskapande legal strategi.
Varmt välkommen!

Tisdag 9 november

Föredrag i montern:

11.30 Pressträff Underleverantörsbarometern
Sinfs VD Sanna Arnfjorden Wadström presenterar de senaste siffrorna och svarar på era frågor.

Föredrag i studion:

11.00 – 11.15 Underleverantörsbarometern presenteras
Underleverantörsbarometern tar tempen på svenska underleverantörer varje kvartal. Här presenterar Sinfs VD Sanna Arnfjorden Wadström hur underleverantörerna mår under Q3.

14.00 – 14.35 Lyft dina affärer med hållbarhetsarbetet
Agenda 2030 är en viktig del i dagens företagande men det kan vara svårt att veta hur man kan integrera hållbarhetsarbetet i sitt företagande. I samtal med vår chefsförhandlare Magnus Lindström berättar Husmutterns VD Johan Tjernell om hur han jobbar hållbart och inspirerar andra företagare. Efterföljande panelsamtal samt tips på hur du kan arbeta hållbart med ditt företag tillsammans med Sinfs bolagsjurist Jennie Nilsson.

Onsdag 10 november

Föredrag i montern 

09.15-10.00 Frukostseminiarie: – Sinf bjuder på frukost!
Permitteringsstöd och återkrav utifrån ett rättssäkerhetsperspektiv – tillsammans med Sinfs bolagsjurister Anna Winblad Von Walter och Jennie Nilsson.

12.30-13.15 Lunchseminarie: – Sinf bjuder på lunch!
Nya LAS-utredningen, en enda stor besvikelse – Att göra en höna av en fjäder – med Sinfs Chefsförhandlare Magnus Lindström

16.00-18.00 VIP-kväll: Få verktygen för att maximera din försäljning och attrahera framtidens medarbetare
Föredrag om hur du maximerar din försäljning och arbetar med employer branding, bland annat i sociala medier tillsammans med Sinfs kommunikatör.

20.00 Sinf firar 80 år och bjuder på middag – exklusivt för Sinfs medlemmar. (max 2 per företag) 
Sinf bjuder på middag – en varmrätt + valfri dryck.
Efter VIP-kvällen i vår monter på Elmia får ni möjlighet till en paus för att förbereda er för vår Jubileums-middag på Restaurang Hemma (Smedjegatan 36, 553 20 Jönköping).
Vi har begränsat antal platser till middagen för att kunna Corona-anpassa så mycket som möjligt.

Föredrag i studion: 
14.00 – 14.25 Smart industri: Så bygger du framtidens företagande post Corona
Under Coronapandemin ställdes företagens digitalisering och nu även automatiseringen på sin spets. De företag som ligger i framkant har kunnat behålla och öka sina marknadsandelar men många företag hamnar på efterkälken vilket skapar enorma utmaningar framåt. En av nycklarna till framgångsrika företag är digitalisering och automatisering. Här får du goda råd från Sinfs VD Sanna Arnfjorden Wadström för att utveckla ditt företag!

Efterföljande paneldiskussion om framtidens industri och vikten av att följa med i utvecklingen kring automation tillsammans med Anna Öhrwall Rönnbäck, Professor i produktinnovation och Per Frankelius, Processledare i Agtech 2030 och docent vid Linköpings Universitet.

Torsdag 11 november

Föredrag i montern:

9.15-10.00 Frukostseminarie – Sinf bjuder på frukost!
Kollektivavtal – ett hinder eller en möjlighet?
Sinfs Chefsförhandlare Magnus Lindström tar er igenom fördelarna och nackdelarna med att ha ett kollektivavtal.

10.30- 11.00 Pressträff exportkartläggningen
Sinfs kommunikatör Elina Wikström går tillsammans med Charlotte Kalin, Make Trade igenom de senaste siffrorna i Exportkartläggningen och svarar på frågor tillsammans med Sinfs VD Sanna Arnfjorden Wadström.

12.30-13.15 Lunchseminarie – Sinf bjuder på lunch!
Samarbetsavtalet – med affären som utgångspunkt med Sinfs bolagsjurister Anna Winblad von Walter och Jennie Nilsson-

16.00-18.00 VIP-kväll: Sinfs kvinnliga nätverk tillsammans med FKG

Entreprenören Maria Eklund som bla byggt upp bolaget Dakki Entreprenad som går tvärs emot resursslösandet. Maria har drivit och skapat en organisation som inkuderar både män och kvinnor. Hur gjorde hon? Hur lyckades hon och hur går hon vidare? Möt henne i en öppen dialog med härlig inspiration över hur man lyckas, hur man går vidare även när man utmanas.

När FKG och SINF tillsammans bjöd in till nätverksträff med Kvinnan i Leverantörsindustrin i oktober skapades en engagerad och inspirerande diskussion på temat hur vi kan få mer teknikanvändning och hur vi får fler kvinnor till industrin. Nu kommer vi diskutera vidare på viktiga frågeställningar för att tillsammans komma med exempel på verktyg som konkret kan implementeras på era arbetsplatser. Vad kan vi göra för att fler ska använda modern teknik? Hur kan vi attrahera fler tjejer till industrin? Detta är ämnen vi kommer djupdyka i och tillsammans hitta lösningar. Antal platser är begränsat så det är först till kvarn som gäller!

Föredrag i studion:

10.10 – 10.25 – Hur exporterar svenska underleverantörer?
Sinfs kommunikatör Elina Wikström går tillsammans med Charlotte Kalin, Make Trade igenom de senaste siffrorna i exportkartläggningen för 2021, vilka kommenteras av Sinfs VD Sanna Arnfjorden Wadström.

14.30 – 14.55 Så lockar du rätt medarbetare i kompetensbristen
I takt med att kompetensbristen i Sverige ökar blir det allt svårare för företagen att hitta rätt personal. Bristen på utbildad arbetskraft är ett stort problem för svenska företag och bidrar till att de har svårare att växa. Har du svårt att hitta rätt medarbetare till ditt företag? Här får du konkreta tips och råd tillsammans med goda förebilder i panelsamtal om hur du lockar rätt medarbetare till branschen.
Sinfs VD Sanna Arnfjorden Wadström tillsammans med:
Henrik Lundell, Senior Business Developer på Prototal
Johan Korpås, VD på Viab
Ulrika Elmersson, Elmia
Elin Elmersson, Brave New Business

Fredag 12 november

Föredrag i montern:

09.15-10.00 Frukostseminarie: – Sinf bjuder på frukost!
Så spetsar du din marknadsföring
Sinfs kommunikatör Elina Wikström håller ett föredrag om hur du spetsar till din marknadsföring. Vilka kanaler ska man vara på? Hur håller man flödet uppdaterat? Hur hinner man med? Du får med dig massa bra tips

Föredrag i studion:

10.30 Kom igång och gör ett framgångsrikt ägarskifte!
Har du koll på de vanligaste fallgroparna och misstagen i ägarskiftesprocessen? Här får du verktygen att genomföra ett lyckat ägarskifte med tips på hur du undviker vanliga misstag som kan leda till problem långt senare. Från Sinf ser ni VD Sanna Arnfjorden Wadström tillsammans med Bolagsjurist Anna Winblad von Walter och Bolagsjurist Jennie Nilsson som stöttar ett stort antal företag i sina skiften. Här presenteras strategier och hjälp i hur ditt företag kan lyckas i ägar- och generationsväxlingen samt vad man ska fokusera på vid rätt tidpunkt. Med sig har dom Niclas Forsström som är tredje generationen på familjeföretaget Fristad Plast som precis sprängt 100 miljoners gränsen och växer med rasande fart.

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk