Varmt välkommen till Sinf på Elmia! Vi finns på Knutpunkten

Kom och träffa oss, lyssna på våra föreläsningar både i montern och på scen, inspireras och knyt nya kontakter.

Tisdag 14 november

13.00 Exklusivt släpp av senaste Underleverantörsbarometern

Stora scenen

Sinfs VD Sanna Arnfjorden Wadström går igenom den senaste mätningen av Underleverantörsbarometern. Hur mår underleverantörerna och vad har ändrats jämfört med föregående kvartal eller år?

 

15.00-15.45 Höj kvaliteten på din kommunikation med AI-teknik

Monter B03:98

Patrick Smith, marknadsförare på Sinf lär dig använda AI för att bli en bättre skribent. Oavsett erfarenhetsnivå är du välkommen att delta och ta med dig värdefulla insikter om skrivprocessen med AI; Så skapar du en struktur, hämtar in fakta, får fram olika längder, tar fram en presentation, översätter till andra språk. Börja aldrig med ett tomt papper igen. Låt AI bli din bästa skrivkamrat!

Onsdag 15 november

9.30-10.00 Säkra upp dina affärer med leveransvillkor

Monter B03:98 – Jennie Nilsson, chefsjurist

Sinfs chefsjurist bjuder på en genomgång av vad affärens leveransvillkor bör innehålla. Vad ska gälla vid försenade leveranser, vilka möjligheter till prisjustering finns och hur länge är en offert giltig? är några frågor som villkoren bör besvara. För att villkoren dessutom ska bli en del av parternas avtal krävs att parterna överenskommit om dem och vi går igenom hur det går till på bästa sätt.

14.30-15.45 Fråga juristen 1on1

Monter B03:98, Magnus Lindström, chefsförhandlare och Jessica Gonzalez Palm, bolagsjurist

Våra jurister finns på plats i montern för att besvara dina frågor kring affärsjuridiska eller arbetsrättsliga frågetecken. Kom och besök oss i montern och träffa Magnus Lindström, Chefsförhandlare på Sinf och Jessica Gonzalez Palm, Bolagsjurist på Sinf.

 

Onsdag 15 november

15.00-16.20 Kriminalitet och säkerhet: Så skyddar du företaget

Stora scen, hall B – Elina Lyckeborg från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) m.fl.

Många företag är nu djupt oroade över gängkriminalitet. Cyberintrången ökar och krigen blir fler. Det är nu viktigare än någonsin att ha en bra beredskap och skydda sig som företag mot intrång och annan kriminalitet. Hotet kan finnas inpå knutarna utan att man vet om det.
Sinfs vd Sanna Arnfjorden Wadström modererar ett panelsamtal med företag, IT-experter och MSB. Tillsammans får vi lyssna till bland annat IT-experter som berättar om hotbilden för IT-intrång samt hur du kan förbereda dig för att undvika att bli drabbad.

Deltagare:

Joakim Kävrestad, Universitetslektor i Datavetenskap, som forskar och undervisar inom cybersäkerhet på Tekniska Högskolan i Jönköping. Hans huvudområde är användarens roll i säkerhetsarbetet.
Filip Enander, Business Segment Manager Cyber Security på Afry, pratar om den ökade hotbilden från cyberkriminella och vilka hotbilder som är viktiga att prioritera. Han kommer också att ge tips och råd även om vilka åtgärder som behövs för att minska konsekvenserna vid en eventuell attack.
Elina Lyckeborg, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) pratar om Näringslivets roll i Sveriges beredskap och varför alla företag behöver en plan B. Med förberedda företag blir Sveriges beredskap starkare.

16.00-18.00 Mingel

Monter B03:98

Sinf bjuder in till mingel med snittar och bubbel. Kom och umgås, knyt nya kontakter och diskutera allt från leveransvillkor till kompetensbrist med oss. Anmälan krävs.

19.00– Sinfmiddag

Pescadores, Tändsticksgränd 21 i Jönköping

Varmt välkommen på en trerätters middag till självkostnadspris, efter minglet i montern. Här kan ni fortsätta era diskussioner och knyta kontakter tillsammans med oss. Anmälan krävs.

Torsdag 16 november

10.30-11.00 Från konflikt till samförstånd. Kraften i ett aktieägaravtal

Monter B03:98 – Jessica Gonzalez Palm, bolagsjurist

Sinfs jurist berättar om att aktieägaravtalet fungerar som ryggraden i många företags ägarstrukturer, det definierar relationerna mellan aktieägarna och säkerställer stabilitet i verksamheten. Det är inte bara ett juridiskt dokument, utan en mekanism som skyddar alla ägares intressen. Kom och lyssna på ett föredrag för mer övergripande information om aktieägaravtal, vanliga villkor och anledningar till att upprätta eller förnya ert aktieägaravtal.

 

13.30-13.50 Så påverkas SMEs indirekt av kommande lagkrav kring hållbarhetsrapportering

Stora scen hall B – Anna Carendi, delägare och hållbarhetsexpert, Hållbarhetsteamet i Sverige AB

Den 1 januari 2024 träder den nya lagen om hållbarhetsrapportering i kraft. Detta kommer påverka stora bolag direkt, men även mindre företag indirekt. Företag som omfattas måste ha kontroll på sina leverantörskedjor, vilket innebär att de kommer efterfråga mer information från sina leverantörer om hur de arbetar med klimat, miljö, arbetsmiljö och hur de i sin tur har koll på sina leverantörer. Kom och lyssna på vårt seminarium om vilka krav som kommer, hur det påverkar SMEs och vad ni kan göra för att förbereda er.

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk