File

Sinfdagen 2024

När: 10.00

Var: Downtown Camper by Scandic, Brunkebergstorg 9

Attrahera rätt talanger

Vi bjuder på en spännande dag där du får den senaste statistiken och vassa råd på hur du lockar ungdomar. Allt är inte som man tänkt sig, det som lockar ungdomarna är kanske inte det man tror.

Torsdagen den 23 maj 2024

Framtidens framgångsrika kompetensförsörjning

AI, hållbarhet, hybridarbete och livslångt lärande. Det är några av trenderna som omformar arbetsmarknaden i takt med att kompetensbristen i många branscher blir alltmer akut. In på arbetsmarknaden träder samtidigt en ung generationen som ställer nya krav på arbetsliv och ledarskap samtidigt som de främst längtar efter gemenskap, meningsfullhet och psykiskt välmående.

Utifrån svenska och internationella studier berättar Sofia Rasmussen om de nya kraven i framtidens arbetsliv och presenterar nycklarna för att lyckas säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen. Vad krävs av morgondagens arbetsgivare för att vara konkurrenskraftig när det gäller att attrahera talang och att erbjuda kontinuerligt lärande till medarbetare?

Sofia Rasmussen bygger sin presentation på både globala och svenska värderingsstudier, bland annat ledarskapsstudierna WES Insight  2021 och 2023 Rekryteringsparadoxen, där sammantaget över 1600 ledare svarat på frågor rörande kompetensförsörjning, samt undersökningarna Ungdomsfokus (2015-2023) i vilka över 15 000 personer har svarat på frågor om värderingar kopplat till arbetsliv.

Sofia Rasmussen är omvärldsanalytiker, författare, föreläsare och VD för Rasmussen Analys. Hon är nominerad till MySpeaker Of The Year 2022 och utsedd till en av Veckans Affärers 101 supertalanger 2019, under kategorin Samhällsbyggare. År 2018 ingick Sofia i listan över de tio mest anlitade kvinnliga föreläsarna under året, av Kvinnliga Talare. Hon har en magisterexamen i Statsvetenskap och har i 17 år arbetat med att undersöka arbetsmarknaden och människors arbetslivsvärderingar.

Varumärkesbyggande – att attrahera rätt kompetens

Peter Joon är 6e generationen i familjeföretaget Leksands Knäckebröd. Peter är sedan 2005 VD och har under åren i företaget infört miljömärkningen ISO14001 sedan 1997 samt sett till att bageriet sedan 2013 är fossilfritt. Peter medverkar i företagets rekryeteringsarbete och ser allt mer hur vikten av ett bra hållbarhetsarbete och varumärkesbyggande påverkar valet av arbetsgivare.

Agenda

10.00 Mottagning

10.15 Årsmöte Sinf (endast medlemmar)

11.50 Stipendieutdelning Lindholms fond

12.15 Lunch

13.15 Underleverantörsbarometern med Sanna Arnfjorden Wadström

13.45 Framtidens framgångsrika kompetensförsörjning – Sofia Rasmussen

15.00 Eftermiddagsfika med mingel

16.00 Kompetensförsörjning & Rekrytering – Sanna Arnfjorden Wadström

16.20 Varumärkesbyggande – att attrahera rätt kompetens med Peter Joon från Leksands Knäckebröd

16.50 Paneldiskussion kompetensförsörjning

Deltagare: Sofia Rasmussen – Rasmussen Analytics, Anne-Lie Almqvist – AndPeople, Peter Joon – Leksands knäckebröd och Ulf Annerberg – Learntech, Magnus Lindström – Chefsjurist på Sinf, modereras av Sanna Arnfjorden Wadström

17.30 Mingel

18.30 Middag

 

Pris för middag: 990 kronor per person (exklusive moms) för medlemmar. Pris icke-medlem 1990 kr per person (exklusive moms).

Varmt välkommen till en maxad inspirationsdag!

Säkra din plats på denna spännande inspirationsdag med fokus på företagens Kompetensförsörjning.

Har du några frågor, funderingar eller bara vill prata en stund? Kontakta vår entusiastiska Projektledare Micaela Collin via mail micaela.collin@sinf.se eller telefon 0708569931

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk