IMG_7615

På bilden: Anders Persson (Innovationsföretagen), Sanna Arnfjorden Wadström (Sinf) och Gabriella Virdarson (FKG). Ej med på bild Pernilla Blomqvist  (Sinf)

Vi har fått nog! Betaltiderna går i fel riktning

De små företagen har haft en historiskt låg lönsamhet. Det är hög tid för regeringen att agera mot storbolagens ständiga förhalande av den kritiska frågan, betaltider.
-Krafttag måste vidtas för att säkerställa att mindre företag får snabbare tillgång till utstående fodringar, det vill säga sina egna pengar, pengar som är avgörande för löner och investeringar, säger Sanna Arnfjorden Wadström

Idag deltog en delegation från Betaltider, föreningen för effektivare affärstransaktioner, i ett möte med Regeringskansliet. Vi presenterade vår syn på den senaste tidens pressuppmärksamhet, inklusive artiklar i Dagens Industri, som tydligt belyser de långsamma betaltiderna som drabbar SME-företag i affärer med större bolag, både nationellt och internationellt.

Under mötet delade vi en rad övertygande exempel på hur dessa långdragna betaltider påverkar SME-företagen. Företagen agerar som banker i upp till 90 dagar, vilket ytterst påverkar deras förmåga att betala ut löner och hantera inkomna fakturor.

Dessa utdragna betaltider hindrar även nödvändig affärsutveckling och innovation, avgörande för att skapa konkurrenskraft och faktiskt gynna de bolag man levererar till. Det räcker inte längre med ingångna avtal, uppförandekoder och handskakningar. Vi förväntar oss att regeringen tar denna fråga på fullt allvar och att det leder till verklig förändring.

Sinf är en oberoende arbetsgivarorganisation som organiserar små och medelstora industri- och tjänsteföretag, med eller utan kollektivavtal. Om du inte är medlem och vill ha svar på fler frågor eller titta på juridikbanken – bli medlem!

 

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk