Är du en arbetsgivare med fler än 10 anställda?

Är du en arbetsgivare med fler än 10 anställda?

Är du en arbetsgivare med fler än 10 anställda?

Det ställs höga krav på arbetsgivaren att det bedrivs ett systematiskt arbetsmiljöarbete på arbetsplatsen. Har du fler än 5 anställda måste du ha ett skyddsombud och är ni fler än 10 anställda så föreligger dokumentationskrav kring arbetsmiljöarbetet. Hur bedriver man då ett arbetsmiljöarbete? Hur ska det dokumenteras? Vilka regler gäller för skyddsombud? Det är många frågor att ta ställning till och en hel del kunskap som du som är en arbetsgivare måste ha.

Arbetsmiljöpaketet med 3 utbildningsfilmer och viktiga dokument och mallar

Vi har nu satt ihop ett paket till dig som är arbetsgivare och behöver utbildning i det systematiska arbetsmiljöarbetet. Du kanske har gått en utbildning för längesedan men den behöver liksom arbetsmiljöarbetet upprepas och uppdateras för att vara aktuell. Filmerna i utbildningspaketet kan med fördel delas med samtliga anställda och skyddsombud som ingår i det systematiska arbetsmiljöarbetet på er arbetsplats.

  1. Utbildningsfilmen ”Skyddsombudets roll” ger en grundläggande genomgång av arbetsmiljölagen, arbetsmiljöförordningen och arbetstidslagen, samt om skyddsombudets roll på arbetsplatsen. Krav på arbetsgivare med minst 5 anställda.
  2. Utbildningsfilmen ”Systematiskt arbetsmiljöarbete” tar upp krav på den grundläggande arbetsmiljön och hur du arbetar systematiskt med undersökningar, bedömningar, åtgärder och kontroller i enlighet med gällande föreskrifter från Arbetsmiljöverket.
  3. Utbildningsfilmen ”SAM – det praktiska arbetet” går punkt för punkt igenom hur du praktiskt och på plats utför det systematiska arbetsmiljöarbetet och vilka dokumentationskrav som finns. Krav på arbetsgivare med minst 10 anställda.

Dokument och mallar som ingår i paketet:
– En guide från Sinf om hur du kommer i gång med SAM-arbetet
– Broschyr till skyddsombuden
– Informationsblad till anställda att fästa på arbetsplatsen om hur de rapporterar risker
– Handlingsplan för riskbedömningar
– Arbetsmiljöpolicy (mall)
– Policy mot kränkande särbehandling (mall)
– Arbetsmiljöföreskrifterna om SAM och OSA

Du som köper utbildningspaketet eller är medlem hos Sinf kan alltid kontakta Sinf´s jurister för råd eller vid behov av mer omfattande hjälp med arbetsmiljöarbetet på er arbetsplats.

Medlemspris: 9 995 kr exkl. moms (ord. pris 16 995 kr exkl. moms för icke medlemmar)

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk